Verkeersmaatregelen carnaval 2019

Tijdens carnaval (zaterdag 2 maart – maandag 4 maart 2019) zijn er verschillende optochten in Brunssum. Gedurende deze optochten kunnen wegen tijdelijk zijn afgesloten.

Zaterdag 2 maart

Op zaterdag 2 maart trekt de Kindercarnavalsoptocht door het centrum van Brunssum.

Van 12.30 uur tot 17.30 uur zijn de volgende wegen (deels en/of tijdelijk) afgesloten:

Dorpstraat(plein), Kerkstraat, Promenade, Ir. Op de Kampstraat, Rumpenerstraat en de Heugerstraat. Ontbinding van de optocht is op het parkeerterrein bij sporthal Rumpen.

Zondag 3 maart 

Op zondag 3 maart vindt op het Lindeplein Koning Carnaval Broenssem plaats. Vanwege dit evenement is het hele Lindeplein, inclusief het weggedeelte, afgesloten voor verkeer en parkeren. De afsluiting is van kracht van 7 uur ’s ochtends tot 22 uur.

Voor de carnavalsoptocht van Merkelbeek zullen op zondag 3 maart de Merkelbeekerstraat, de Europalaan, de Kennedylaan en de Titus Brandsmastraat tussen 13 en 15 uur tijdelijk zijn afgesloten. 

Maandag 4 maart

Op maandag 4 maart trekt de optocht van Brunssum door het centrum. De route loopt over de Schinvelderstraat, Dorpstraat, Kerkstraat, Lindeplein en Rumpenerstraat. Ontbinding van de optocht is in de Schoolstraat.

De genoemde straten zijn tussen 11.45 en 18.00 uur geheel of gedeeltelijk voor het verkeer afgesloten. Ook het parkeerterrein Lindeplein ter hoogte van het gemeentehuis is afgesloten voor auto’s.