Verhuizing (binnen Nederland)

Als u gaat verhuizen, geeft u dit door bij de gemeente waar u gaat wonen. Ook als u in dezelfde gemeente blijft wonen, moet u dit doorgeven. Op z'n vroegst kunt u uw verhuizing 4 weken voor uw verhuizing doorgeven. Maar doe dit uiterlijk 5 dagen na uw verhuizing. 

Aanvragen

Digitaal

Post

Vul het aangifteformulier verhuizen in en stuur dit naar de gemeente.

Aangifteformulier verhuizen (pdf, 43 kb)

Persoonlijk

U kunt ook een afspraak maken voor het doorgeven van uw verhuizing. De gemeentewinkel van de gemeente Brunssum is de komende tijd beperkt open. Dit is een gevolg van de maatregelen die de rijksoverheid heeft afgekondigd om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Door de beperkte openstelling (dagelijks van 10.00 tot 12.00 uur) wil de gemeente Brunssum fysieke contacten beperken en daarmee de gezondheid van bezoekers en eigen medewerkers beschermen. Voor het maken van een afspraak tijdens deze beperkte openingstijden neemt u telefonisch contact op met de gemeente via (045) 527 85 55.

Meenemen tijdens de afspraak

  • Een geldig identiteitsbewijs (Paspoort, ID-kaart of rijbewijs)
  • Schriftelijke toestemming van de hoofdbewoner wanneer u bij iemand gaat inwonen. Vul hiervoor de toestemmingsverklaring hoofdbewoner in. Denk hierbij ook aan de kopie van het legitimatiebewijs van de hoofdbewoner.

Toestemmingsverklaring hoofdbewoner (pdf, 5 kb)

Kosten

Gratis.

Voorwaarden

De aangifte van verhuizing kan gedaan worden door:

  • U zelf, als u 16 jaar of ouder bent
  • Door ouder, voogd of verzorger voor minderjarige kinderen
  • Samenwonende echtgenoten / geregistreerde partners voor elkaar
  • Samenwonende ouders en meerderjarige kinderen voor elkaar
  • De curator voor een persoon die onder curatele is gesteld