Kerst vier je samen

Op 14, 15 en 16 december kun je winters genieten op een sfeervol Lindeplein. Op het plein presenteert gevarieerd talent uit Brunssum en de regio een muziekprogramma op het podium. Voor de jeugd is er weer een schaatsbaan en voor de allerkleinsten een carrousel. Natuurlijk is er ook weer horeca aanwezig met lekkere gerechten geserveerd vanuit verschillende foodtrucks.

Op het plein kun je vertoeven om te eten, te drinken, te luisteren en te vertellen, kortom samen te genieten. We hebben een volledig programma op vrijdag van 17.00 tot 22.00uur en zaterdag en zondag van 12.00 tot 22.00uur.

Lichtspel

 

Op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 december van 18.00 tot 22 uur begeef je je vanaf het lindeplein in een belevingsspektakel, een aaneenschakeling van licht, geluid, geur, smaak en beweging. Je wordt visueel ondergedompeld in winterse sferen, en beleeft uitbundige momenten en momenten van verstilling, bezinning en saamhorigheid.

ToverspelWandelend door het park en langs de vijver ontmoet je muziek, kunst en performances die allemaal te maken hebben met licht.Zo zie je op de gevel van het gemeentehuis bijvoorbeeld een lichtkunstwerk dat gemaakt is in samenwerking met Jasmine Janissen van de kunstacademie uit Maastricht. Met het thema gastvrijheid zijn verscheidene kunstenaars aan de slag gegaan om hun ideeën en gedachten om te zetten in een lichtkunstwerk (op welke wijze dan ook). Diverse professionele kunstenaars creëren het feest de verwondering. Onder meer Marc Geraads & Yvonne Linders uit Nederland en Gust Van der krieken met Toverspel uit België.

De herinnering

Samen maken we het symbolische “hart van Brunssum” een kunstwerk dat groeit. Voor iedereen die iemand mist tijdens de kerstdagen is hier de gelegenheid om daar even bij stil te staan. De start van het hart wordt gemaakt door alle leerlingen van de basisscholen die al vooraf hun kunstwerk gemaakt hebben. (Het project wordt volledig gesponsord door Rotary Brunssum-Onderbanken).

 

SchaatsbaanDe verwondering

Een samenhang van bijzondere lichtkunstwerken in bizarre en ontroerende vormen

Onder begeleiding van kunstenares José Fijnaut hebben basisschoolleerlingen van groep 8 samen gewerkt aan een lichtkunstwerk; levensgrote lampionnen in bizarre en ontroerende vormen. Tijdens het Feest der verwondering krijgen al deze kunstwerken een ere plekje in het park

 

 

Vuurmanifestatie “Samen in verwondering”

Elke avond sluiten we af met een bijzonder en gezamenlijk kunstwerk, een vuurmanifestatie waarin Saamhorigheid en samenwerking centrale punten zijn. Toeschouwers worden direct en actief betrokken en vormen een onderdeel van dit “gesamtkunstwerk”. Leden van de 4 verschillende scouting verenigingen, die Brunssum rijk is, gaan elke avond in het park samen met het publiek werken aan dit fenomeen.

Muziek op het Lindeplein

Op vrijdag hebben we op het podium vanaf 17 uur compleet entertainment met Hot Rod Riot Rockabilly & Rock ’n Roll fun to the max! afgewisseld met een D.J. zodat het een feest wordt van herkenning en plezier.

Op zaterdag avond hebben we een heerlijke meezing avond, “Kerst sing- a-long” begeleid door verschillende optredens. Op zondag avond hebben we samen met verschillende bands uit de regio een groot optreden met de coverband Discover.

Kerkstraat

In de kerkstraat organiseert de Brunssumse ondernemersvereniging tijdens Kerst vier je samen een levende kerststal, zijn er levende kerstelfjes te bewonderen en sieren muziekuitvoeringen de etalages van de sfeervol verlichte winkelstraat. Op zondagmiddag is er van 12.00 tot 17.00 uur een verenigingsmarkt. 

Santarun

Programma Lindeplein

Vrijdag 14 december 2018: 17.00 - 22.00 uur

Zaterdag 15 december 2018 & zondag 16 december 2018: 12.00 - 22.00 uur

Feest der Verwondering in het Vijverpark

Dagelijks van 18.00 - 22.00 uur

Vredeslicht

Zaterdag 15 december 16.00 uur

Rotary Santa Run

Zondag 16 december 16.00 uur

 

 

Banner kerst vier je samenHou voor het laatste nieuws onze facebookpagina in de gaten!