Lezing over voorkomen van dementie

Zet dit in mijn agenda

Het Alzheimer centrum Limburg organiseert een lezing waarin wordt uitgelegd hoe je je leefstijl kunt aanpassen om zo de kans op dementie te verkleinen.

Datum
woensdag 24 oktober, 2018 van 19:00 tot 20:30
Locatie
Bibliotheek Brunssum, Rumpenerstraat 147
Bekendmaking

 

Het aantal mensen met dementie neemt snel toe. Dat is het slechte nieuws. Het goede nieuws is dat dementie soms te voorkomen is. Leefstijl is namelijk verantwoordelijk voor 30 procent van alle gevallen van dementie. Veel en goed bewegen is bijvoorbeeld een goed medicijn tegen dementie. En natuurlijk gezond eten.

Het Alzheimer centrum Limburg organiseert over dit onderwerp op woensdag 24 oktober een lezing in de bibliotheek van Brunssum, van 19 tot 20.30 uur.

In deze lezing wordt verteld hoe je je leefstijl kunt aanpassen om zo de kans op dementie te verkleinen.

De lezing is gratis! Aanmelden kan via www.bibliotheekbrunssum.nl.

Campagne

Veel mensen weten niet dat dementie soms te voorkomen is door gezond te leven. Om méér mensen daarvan bewust te maken, loopt er tot eind 2018 een campagne in Brunssum. Motto van de campagne is: We zijn zelf het medicijn.

De campagne heeft drie boodschappen: 1. Beweeg regelmatig. 2. Eet gezond. 3. Blijf nieuwsgierig. Alle drie de activiteiten zijn goed voor de hersenen. Daarmee voorkom je dementie.

Over deze campagne maakte het stadsjournaal een reportage.

.