Recreatie

 • Schutterspark

  Het Schutterspark bestaat uit een groot natuurgebied (bos) en een recreatief gebied waar heerlijk ontspannen kan worden. Het Schutterspark biedt attracties voor jong en oud: een blotevoetenpark om de natuur op een heel andere manier te beleven, een minihaven voor echte zeeavonturen, en een speeltuin voor de allerkleinsten. Het Schutterspark is ook een knooppunt in de euregionale Groenmetropool-route.

 • Brunssummerheide

  Als recreatiecentrum geniet Brunssum vooral bekendheid door de zich over circa 600 hectare heide en bos uitstrekkende Brunssummerheide, waarvan een gedeelte reservaat is.

 • Groenmetropool

  De Groenmetropool is een nieuwe benaming voor het voormalige mijngebied, dat loopt van Beringen in Belgisch-Limburg, via Nederlands-Limburg, tot aan Düren in Duitsland. De Groenmetropool kan ontdekt worden via twee toeristische routes, één per fiets (de groene route), de andere per auto (metropool route. Brunssum neemt in beide routes een belangrijke plaats in.

 • Vijverpark

  Het Vijverpark is het gezellige stadspark gelegen in het centrum van Brunssum direct naast het Bestuurscentrum en aan het recentelijke vernieuwde Lindeplein.

 • Clemensdomein

  De gemeente Brunssum heeft in 2014 het stokoude Clemenskerkje met zijn bijzondere wandschilderingen gerestaureerd. De Clemenskerk is de oorspronkelijke parochiekerk van Merkelbeek. De fundamenten van de kerk dateren uit de 10e eeuw.

 • Speeltuinen en speelplekken

  Brunssum heeft diverse speeltuinen en speelplekken.

 • Parkstad Limburg: beste reisbestemming ter wereld

  Vanuit een voormalig grijs industrieel Mijngebied heeft Parkstad Limburg zich, in 15 jaar tijd, ontwikkeld tot een van de groenste stadsregio's van Nederland. Door toerisme, cultuur en natuur als speerpunten in de ontwikkelingsstrategie op te nemen en deze jarenlang consequent door te voeren, is het de ondernemers en bestuurders in Parkstad Limburg gelukt om uit het niets een bloeiende sector te maken.