Buurkracht in De Struiken

Na de start in de buurten Lemmender en Schuttersveld zette het projectteam Duurzaamheid afgelopen mei ook in De Struiken de eerste stappen om woningeigenaren te helpen met het verduurzamen en toekomstbestendig maken van hun woningen.

Stichting Buurkracht helpt bij de buurtaanpak in De Struiken. Tijdens de straathoeksessie van het Buurtnetwerk Brunssum Zuid op 16 mei maakte ambassadeur Sylvia van Buurkracht kennis met Wendy en Saskia van het buurtnetwerk, wijkmanager Chantal, Jeroen en Susan van het projectteam duurzaamheid van de gemeente Brunssum en een aantal bewoners. Met een enquête haalde Buurkracht de afgelopen weken informatie en meningen op bij de buurtbewoners. Een aantal van hen wordt benaderd om een actieve rol te spelen in de vervolgstappen richting een energiezuinige en aardgasvrije buurt.

Stichting Buurkracht heeft ruim tien jaar ervaring in het verbinden en ondersteunen van bewoners die samen hun buurt energiezuiniger, duurzamer en groener willen maken. Met hun aanpak heeft Buurkracht al meer dan zeshonderd buurten in Nederland op weg geholpen. Kijk voor meer informatie op www.buurkracht.nl.

Buurkracht 16 mei 24