Informatieavonden over de verduurzaming van woningen in Brunssum

UITNODIGING:
Op 4 & 5 juni aanstaande organiseren wij twee informatieavonden over onze taak om duurzaamheid te verbeteren in relatie tot ruimtelijke kwaliteit en uitstraling in Brunssum. U bent van harte welkom!

Duurzaam thuis bijeenkomst

Bij de gemeente Brunssum werken we aan een energiezuinige en duurzame leefomgeving. We willen de toekomstige generaties ook een aangename en gezonde stad, een comfortabel huis en een betaalbare energierekening bieden. Daar werken we hard aan, samen met u. In 2023 begon de gemeente met de buurtaanpak in Lemmender en Schuttersveld, waar we in gesprek zijn met bewoners over hun buurt en het verduurzamen van hun woningen. Jaarlijks komen daar vanaf nu steeds twee nieuwe buurten bij. Naast de buurtaanpak werken we gemeentebreed aan het verduurzamen van alle woningen en gebouwen, met focus op haalbaarheid en betaalbaarheid voor iedereen.

In gesprek over vragen en uitdagingen

Hoe kunnen we dit samen bereiken met behoud van de unieke kenmerken van Brunssum? We willen het welstandsbeleid op punten eenvoudiger maken, maar dat heeft gevolgen voor de uitstraling van uw buurt. Waar moeten we als gemeente rekening mee houden? Waar moeten we prioriteit aan geven? Wat vindt u belangrijk? Welke problemen ervaart u? Hoe maken we het zo duidelijk en eenvoudig mogelijk voor u als woningeigenaar? 

Op dinsdag 4 juni & woensdag 5 juni organiseren we twee informatieavonden bij Buro Brunssum. Tijdens de bijeenkomsten willen wij graag met u in gesprek om te bepalen wat anders kan en mag en onder welke voorwaarden verduurzaming kan worden uitgevoerd.

Wanneer en waar?

Dinsdagavond 4 juni
Bent u eigenaar van een vrijstaande woning, rijtjeshuis, twee-onder-een-kap woning, hoekwoning, rug-aan-rug woning of appartement in een buurt met beschermd stads- en dorpsgezicht* of een monument, dan nodigen wij u uit voor de informatiebijeenkomst op dinsdagavond 4 juni vanaf 19.30 uur.

Woensdagavond 5 juni
Bent u eigenaar van een vrijstaande woning, rijtjeshuis, twee-onder-een-kap woning, hoekwoning, rug-aan-rug woning of appartement in een buurt met niet-beschermd stads- en dorpsgezicht*, dan bent u welkom op de informatiebijeenkomst van woensdagavond 5 juni vanaf 19.30 uur.

* Op deze kaart kunt u nakijken of uw woning zich in een buurt met beschermd stads- en dorpsgezicht bevindt (het donkergrijze gebied is beschermd stads- en dorpsgezicht). 

Locatie van de bijeenkomsten

Buro Brunssum, Kerkstraat 3 in Brunssum

Kunt u niet aanwezig zijn, maar wilt u toch uw mening geven? Dan kunt u vanaf 6 juni uw mening geven via een digitale enquête.

Aanmelden

Om de informatieavonden goed voor te bereiden, vragen we u zich aan te melden via dit formulier. Bent u verhinderd of wilt u liever de enquête invullen? Laat ons dat dan ook weten via het formulier. U ontvangt dan op 6 juni de link naar de digitale enquête.

Aanmelden voor de informatieavond of de digitale enquête

Vragen

Heeft u vooraf vragen hierover? Stuur dan een e-mail naar duurzaam@brunssum.nl of bel 045 - 527 85 55 en vraag naar team duurzaamheid.