Betere Buren breidt werkgebied uit

Betere Buren heeft onlangs met succes cliënten van ISD Kompas (gemeente Beekdaelen) opgeleid voor een praktijkverklaring. Het is de eerste keer dat deelnemers van buiten Brunssum gebruik maken van de leerlijnen van Betere Buren.

Betere Buren is het mensontwikkelbedrijf van de gemeente Brunssum. Het biedt diverse leerlijnen voor mensen uit de Participatiewet. Via die leerlijnen worden de deelnemers voorbereid op een betaalde baan.

Pilot

Begin mei sloten acht deelnemers aan leerlijnen voor logistiek, horeca en dienstverlening hun traject succesvol af en ontvingen een praktijkverklaring. Van de vijf deelnemers aan de leerlijn logistiek waren er drie afkomstig van ISD Kompas. De deelname vanuit de gemeente Beekdaelen was een pilot die in januari 2024 van start ging.
Wethouder Merle Brüning (Betere Buren/Participatiewet) kijkt terug op een geslaagde pilot: “De succesvolle pilot met deelnemers uit de gemeente Beekdaelen smaakt naar meer. We hopen binnenkort ook deelnemers uit de gemeente Kerkrade te feliciteren met hun praktijkverklaringen, opgedaan bij Betere Buren.”
Bij de feestelijke uitreiking van de praktijkverklaringen aan de acht deelnemers was, naast wethouder Brüning en de directeur/bestuurder van Betere Buren, Gerard van Bakel, ook de directeur van ISD Kompas aanwezig, Chantalle Baburek.

Praktijkverklaring

Een praktijkverklaring is er voor iedereen die ouder dan 18 jaar is en nog geen diploma bezit, of voor iedereen die een opstapje nodig heeft om het leren weer op te pakken. Het is een landelijk erkend certificaat dat wordt uitgereikt door het Vista College.
De leerlijnen bij Betere Buren worden samen met het Vista College ontwikkeld. In een plan van aanpak staat wat de deelnemer gaat leren. Terwijl de deelnemer aan het werk is in de leerlijn, voert hij/zij in kleine stapjes een aantal taken uit. Uiteindelijk wordt dit in de praktijk, op de werkvloer, beoordeeld door de praktijkbegeleider. Bij een voldoende resultaat ontvangt de deelnemer de praktijkverklaring.

Betere Buren Praktijkverklaring 5-2024

Op 8 mei ontvingen 8 deelnemers aan leerlijnen van Betere Buren hun praktijkverklaring. Vierde van links wethouder Merle Brüning, uiterst rechts Bionda Wijnholds. Foto: Emile Verhijden.