Brunssum heeft al 422 jassen gegeven!

Brunssum heeft inmiddels al 422 jassen gedoneerd voor de actie ‘Geef een Jas!’. De actie loopt nog tot en met zaterdag 28 oktober.

Heeft u nog ergens een ongebruikte winterjas liggen? Help dan de meest kwetsbare mensen in Brunssum en Limburg aan een warme winterjas.

logo-limburg-helpt-transparantGeef een jas!

Veel mensen die op of onder de armoedegrens leven, hebben het zwaar. Juist in deze tijden van inflatie en stijgende kosten. Juist nu de winter weer voor de deur staat. Vandaar dat de Provincie Limburg en de Limburgse gemeenten, waaronder Brunssum, de actie 'Geef een jas en verwarm een hart' organiseren. 

De jassen worden door de gemeente ingezameld. De Kledingbank Limburg en het Leger des Heils zorgen er vervolgens voor dat ze terecht komen bij mensen die ze goed kunnen gebruiken.

Inzamelpunten Brunssum

Alle winterjassen zijn welkom, maar vooral ook kinderjassen. De jassen moeten schoon en in goede staat zijn. Het verzoek is om de jassen bij voorkeur in te leveren in een plastic zak.

De jassen kunnen in Brunssum worden ingeleverd op twee locaties:

  • Buro Brunssum/de gratis fietsenstalling in de Kerkstraat 3, direct achter het oud raadhuis. Jassen kunnen hier worden gedoneerd op dinsdag t/m zaterdag van 09.00 tot 18.00 uur.
  • Leger des Heils, Horizonstraat 77 in Treebeek. De jassen kunnen hier worden gedoneerd op woensdag en donderdag van 10.00 tot 13.00 uur.

Bij Buro Brunssum zijn inmiddels 282 jassen ingeleverd, bij het Leger Des Heils 140.

De actie loopt tot en met zaterdag 28 oktober 2023. Het eindresultaat wordt op maandag 30 oktober bekendgemaakt in een speciale uitzending door L1.