Brunssum zamelt 712 winterjassen in

De actie Geef een Jas! heeft in Brunssum 712 winterjassen opgeleverd. Dat maakten burgemeester Wilma van der Rijt en wethouder Hugo Janssen bekend bij het afsluiten van de actieperiode op vrijdag 20 november.

De actie 'Limburg geeft een jas en verwarmt een hart' is bedoeld om de meest kwetsbare mensen in Brunssum en Limburg een warme winterjas te geven. Het gaat om mensen die op of onder de armoedegrens leven en die het juist nu extra zwaar hebben. De winter staat weer voor de deur en door de coronacrisis zitten de dag- en nachtopvang in Limburg overvol.

Kledingbank

De actie, een initiatief van de Provincie Limburg en een groot aantal Limburgse gemeenten, waaronder Brunssum, had een looptijd van drie weken. In die periode vonden vele honderden Brunssumers de weg naar het wijkbedrijf in Brunssum-Noord, waar de jassen werden ingenomen.

De jassen die in Brunssum zijn gedoneerd, gaan volgende week op transport naar de Kledingbank Limburg. Die zorgt ervoor dat ze terecht komen bij de mensen die de jassen het hardst nodig hebben.
 

Jassenactie resultaat Brunssum 11-2020Burgemeester Wilma van der Rijt en wethouder Hugo Janssen namen op vrijdag 20 november de laatste jassen in ontvangst bij het inzamelpunt in het wijkbedrijf in Brunssum-Noord. In totaal doneerde Brunssum 712 jassen. Foto: Emile Verhijden.