Brunssums Ode aan de Vrede

Beiaardier Frank Steijns speelde onlangs Mozarts’ 'Dona Nobis Pacem' op het carillon van Brunssum. Daarmee bracht hij, in een tijd dat er opnieuw een oorlog op Europese bodem wordt uitgevochten, een ode aan harmonie en vrede op aarde.

Frank Steijns is stadsbeiaardier van Heerlen, Weert en Maastricht. Daarnaast speelt hij viool in het Johann Strauss Orkest van André Rieu. Vlak voordat hij onlangs naar de Verenigde Staten afreisde, bezocht hij Brunssum voor een uitvoering van Mozarts’ 'Dona Nobis Pacem' ('Geef ons vrede') op het stadscarillon. 

Het stadscarillon van Brunssum (1973) is 7 meter hoog, weegt 3.000 kilo en bevat 38 klokken. Het staat op het hoogste punt van het gemeentehuis. De uitvoering door Frank Steijns werd met zang ondersteund door zangers op het omliggende Lindeplein en Vijverpark. Zo vertolkte Brunssum in grote verbondenheid een diepe vredeswens.

Met medewerking van onder meer Cees Schrijvers, Paulien Dieteren, Ute Jobes, Lian Strijards, Trio Verrassing, Erik Slik en Jokke Martens, onder leiding van Frank Steijns.