Buitensporten met Roda JC!

Wil je in de komende weken sporten met Roda JC? Dat kan elke dinsdagmiddag op het sportterrein van BSV Limburgia in Brunssum. Je bent welkom van 16 tot 17 uur. Doe je liever aan andere sporten en spellen dan voetbal? Ook dan ben je welkom!

De gemeente Brunssum, Weller en Roda JC werken samen om buitensporten onder jeugdigen te stimuleren. Want met buitensporten – lekker op straat, op grasveldjes, of bij één van de sportverenigingen – ben je gezond, gezellig en sociaal bezig!

Sportakkoord

Om jongeren tot buitensporten te bewegen, is vorig jaar in Brunssum het Lokaal Sportakkoord gesloten, waarbij gemeente, Weller, sportverenigingen en maatschappelijke organisaties samenwerken. Uit de eerste ervaringen blijkt dat jongeren vooral enthousiast zijn als ze kunnen meedoen met grote sportorganisaties. Zo trok een programma van Stichting Parelloop ruim 60 jonge deelnemers.

Door samen te werken met Roda JC hopen de gemeente Brunssum en Weller jongeren ook naar de sportcomplexen in Brunssum te trekken. Zo bezoekt de Roda JC Wijktoer de komende weken BSV Limburgia. Wie een training wil krijgen van een echte Roda JC trainer, kan hier de komende weken elke dinsdag terecht, tussen 16 en 17 uur. 

Aanmelden voor deze gratis training doe je op de site van Roda JC. Vergeet je niet aan te melden, want dan mag je altijd meedoen én je spaart voor twee gratis wedstrijdtickets.

Ook voor andere sport & spellen

Wie liever een andere sport doet, is ook welkom! Kom de komende weken tussen 16 en 17 uur op de dinsdagmiddag naar BSV Limburgia en je kunt meedoen aan een leuk en afwisselend spel- en beweegprogramma voor alle leeftijden.

Aanmelden voor dit programma hoeft niet. Je kunt zo deelnemen.

De Roda JC Wijktoer bezoekt tot en met dinsdag 19 december 2023 BSV Limburgia in Brunssum. Daarna verhuist de Wijktoer naar SV Langeberg. Daar kun je voor de eerste keer terecht ná carnaval 2024.

Roda JC BSV LimburgiaRoda JC spelers Sami Quaissa (foto) en Walid Ould-Chikh waren onlangs in Brunssum om samen met kinderen een balletje te trappen. Daarmee willen gemeente, Weller en Roda JC het buitensporten stimuleren.