Gemeentewapen siert gevel gemeentehuis

Op dinsdagavond 18 februari werd de vernieuwde gevel van het gemeentehuis onthuld. Daar is nu het gemeentewapen te zien.

De vernieuwde gevel is een initiatief van wnd. burgemeester Gerd Leers.

Bij zijn aantreden als waarnemend burgemeester, twee jaar geleden, pleitte Gerd Leers voor het hervinden van de traditionele waarden van de gemeenschap Brunssum. Leers, die opgroeide in Brunssum, herinnert zich het Brunssum uit zijn jeugd als een 'waardige' gemeente. Met de onthulling van het traditionele gemeentewapen (uit 1889) wil hij opnieuw, op symbolische wijze, aandacht vragen voor, en werken aan een herstel van, de waarden die ooit aan de basis stonden van Brunssum.

Het gemeentewapen van Brunssum werd bij koninklijk besluit van 9 mei 1889 toegekend aan de gemeente Brunssum. In het wapen is de kerkpatroon St. Gregorius verwerkt, een verwijzing naar Paus Gregorius de Grote.

Onthulling gemeente

Waarnemend burgemeester Gerd Leers (uiterst rechts) onthult, samen met een aantal raads- en commissieleden van de gemeente Brunssum, de vernieuwde gevel van het gemeentehuis, met het gemeentewapen uit 1889. Foto: Emile Verhijden.