Geschil gemeente Brunssum bij Rijdende Rechter

In een uitzending op woensdag 29 november besteedt de Rijdende Rechter aandacht aan een geschil in Brunssum. Het betreft een geschil tussen de bewoonster van Trichterweg 25 en de gemeente Brunssum.

De bewoonster van Trichterweg 25 is naar de Rijdende Rechter – mr. John Reid – gestapt omdat ze vindt dat bij het verlaten van haar inrit een onveilige situatie is ontstaan.

De Trichterweg is onlangs opnieuw ingericht. Als gevolg daarvan liggen de fietspaden dichter op de inritten. De bewoonster ervaart die nieuwe situatie als verkeersonveilig, mede vanwege de heg op het terrein van de buren. Daardoor heeft ze geen zicht op aankomende fietsers. 

Om tot een oplossing te komen, is de bewoonster naar de Rijdende Rechter gestapt. Aan mr. John Reid vraagt ze om te bepalen dat de gemeente maatregelen moet treffen zodat ze haar inrit kan verlaten met beter zicht op het fietspad. Tevens stelt ze de gemeente op voorhand aansprakelijk voor verkeersongevallen die het gevolg zijn van de nieuwe verkeerssituatie.

De uitzending van de Rijdende Rechter, waarin mr John Reid ter plekke de situatie komt beoordelen, uitleg vraagt aan wethouder Hugo Janssen, een hoorzitting houdt en daarna tot een uitspraak komt, is te zien op woensdag 29 november 2023, omstreeks 21.27 uur, op NPO1.