Gratis Cadeaukaart deze week verspreid

Deze week (29 maart-2 april) wordt de gratis Cadeaukaart van de gemeente Brunssum verspreid. De kaart kan echter, vanwege de huidige lockdown van onder meer horeca en detailhandel, nog niet worden uitgegeven.

In december 2020 besloot de gemeenteraad van Brunssum om alle huishoudens een gratis Cadeaukaart te schenken. Op de kaart staat een bedrag van 25 euro. Dat bedrag is te besteden bij lokale ondernemers die zijn aangesloten bij de Brunssumse Cadeaukaart. 

Met het gratis beschikbaar stellen van een 25 euro-cadeaukaart wil de gemeenteraad ondernemers extra ondersteunen in deze moeilijke coronatijden.

Nog niet geactiveerd

Vanwege de huidige lockdown-maatregelen kan de Cadeaukaart nu nog niet worden besteed.

Winkels, horeca en andere bedrijven zijn op dit moment niet, of alleen beperkt open. Daardoor kunnen niet alle aangesloten ondernemers van de Cadeaukaart profiteren. Om die reden ontvangen alle huishoudens samen met de Cadeaukaart een brief waarin staat dat de Cadeaukaart nog niet is geactiveerd en dat ze de kaart zorgvuldig moeten bewaren, tot ze nader bericht krijgen.

Zodra duidelijk is wanneer de huidige lockdown-maatregelen worden opgeheven, ontvangen alle huishoudens een tweede brief met daarin uitleg over wanneer, waar en hoe de Cadeaukaart besteed kan worden.