Groentehapjes in 10 stapjes

Kinderen en groenten! Dat is vaak een lastige. Vaak komt dat omdat kinderen niet opgroeien met de smaak van groenten. Het pakket 'Groentehapjes in 10 stapjes' wil daar verandering in brengen. Vanaf de leeftijd van 3 maanden kunnen kinderen al verschillende smaken uitproberen. Sinds kort ook in Brunssum!

jogg-groentehapjes-pakketGroenten zijn enorm gezond. En onmisbaar voor het opgroeiende kind. Maar veel jonge kinderen eten niet graag groenten. Soms ontstaan daardoor eetproblemen op latere leeftijd.

Smaak kun je leren

Gelukkig kun je groenten leren eten. Als je er tenminste op jonge leeftijd al mee begint. En dat kan nu in Brunssum. Ouders van baby’s in de leeftijd van 3 maanden ontvangen bij een bezoek aan het consultatiebureau een pakketje. 'Groentehapjes in 10 stapjes' heet dat pakket. Daarmee kunnen ze hun kindje laten wennen aan groenten en aan het eten daarvan. Want smaak kun je gewoon leren. En jong geleerd...

JOGG

'Groentehapjes in 10 stapjes' is een initiatief van de gemeente Brunssum en de GGD Zuid-Limburg. Het is onderdeel van JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) waarmee de gemeente jongeren laat kennismaken met een gezonde leef- en eetstijl. Want gezond kan ook lekker zijn. En dat leer je al in 10 stapjes!

Groentehapjes

Jeugdarts Jill Hameleers van de Jeugdgezondheidszorg/GGD (rechts) ontvangt uit handen van Inge Tuin, beleidsmedewerker gemeente Brunssum, het eerste pakketje van 'Groentehapjes in 10 stapjes'. Voortaan krijgen Brunssumse ouders van kinderen van 3 maanden dit pakketje bij een bezoek aan het consultatiebureau.