Hoe herkent u digitale fraude?

Criminelen proberen steeds vaker via mail, whatsapp of telefoon fraude te plegen. Hoe voorkomt u dat u slachtoffer wordt van babbeltrucs en andere oplichtingspraktijken? U hoort het tijdens een speciale voorlichtingsmiddag op woensdag 27 maart, in het Romboutscollege.

Wat is digitale fraude? Welke vormen van digitale fraude komen vaak voor? Hoe kunt u voorkomen dat u de dupe wordt van digitale fraude?

Digitale fraude webVerdachte situaties

Het antwoord op die vragen wordt gegeven door Har Timmermans. Hij is sinds 2007 nauw betrokken bij voorlichtingsactiviteiten met betrekking tot inbraakpreventie, babbeltrucs & digitale criminaliteit. De gemeente Brunssum, in samenwerking met de politie, heeft hem gevraagd om hierover voorlichting te geven. 

Tijdens de bijeenkomst vertelt Har Timmermans hoe u alert kunt zijn op oplichters. Hoe herkent u verdachte situaties en wat doet u als u verdachte zaken aantreft op uw telefoon, laptop of computer? Ook geeft hij aan wat u kunt doen als u, ondanks voorzorgsmaatregelen, toch het slachtoffer wordt van oplichtingspraktijken. 

Dat alles gebeurt aan de hand van voorbeelden uit de praktijk. 

Gratis

U bent van harte welkom op woensdag 27 maart 2024 in het Romboutscollege aan de Schoolstraat 16 in Brunssum. De bijeenkomst begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur.

De middag wordt georganiseerd door de vereniging Het Groene Kruis Brunssum. De bijeenkomst is gratis. 

Vooraf aanmelden is gewenst, vanwege de beperkte ruimte. U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar info@groenekruisbrunssum.nl, of door te bellen met (045) 564 02 55 (maandag, dinsdag en donderdag van 9.00 tot 12.00 uur). Op andere tijden kunt u naar het CMWW bellen, tel. (088) 455 25 00.