Jubileumconcert 35 jaar stedenband Alsdorf

Op zondag 22 oktober viert de gemeente Brunssum 35 jaar stedenband met partner-gemeente Alsdorf met een jubileumconcert in de Brikke Oave. Het concert, vanaf 14.00 uur, wordt gegeven voor mannenkoor RMK. Toegang is gratis.

Het concert wordt muzikaal opgeluisterd door de Brunssumse sopraan Marjorie Ginczinger. De begeleiding op de piano gebeurt door Gerald Wijnen.

Het concert door mannenkoor RMK bestaat uit 15 nummers. Dirigent is Wim Scheepers.

De zaal is open vanaf 13.30 uur. Het concert begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.15 uur.

'Partnerschaft'

In 2023 vieren Alsdorf en Brunssum 35 jaar 'Partnerschaft'. 

De eerste contacten tussen beide steden werden gelegd door carnavalsverenigingen, direct na de Tweede Wereldoorlog. Andere verenigingen die aan de basis stonden van de eerste, spontane culturele uitwisselingen waren mandolinevereniging Troubadour en Fanfare St. Barbara. Niet lang daarna volgden ook uitwisselingen op het sportieve vlak. 

Uiteindelijk leidden deze uitwisselingen tot een officiële vriendschapsverklaring tussen Alsdorf en Brunssum op 8 oktober 1981. Op 30 juni 1988 werd deze vriendschapsband bekrachtigd in een officiële stedenband. 

In 1989 werd het Brunssumse Partnerschapscomité opgericht. Dit comité, nog steeds actief, houdt zich bezig met het ondersteunen en organiseren van activiteiten en uitwisselingen met de gemeente Alsdorf.

Lees meer over 35 jaar Stedenband op Ons Brunssum.