Koningsdag in Brunssum

Op zaterdag 27 april 2019 vinden er talloze festiviteiten plaats in Brunssum rondom de viering van Koningsdag.

logo KoningsdagTot de festiviteiten behoren een kindervrijmarkt, een Oranjebraderie en optochten en kinderactiviteiten in de wijken Langeberg en Treebeek. ’s Avonds is er in de Brikke Oave een gratis Oranjeconcert.

Treebeek

De Oranjevereniging in Treebeek organiseert op Koningsdag ’s ochtends diverse activiteiten voor het hele gezin. Vanaf 09.30 uur kunnen kinderen met versierde fietsen zich verzamelen op het Orionplein. Om 10 uur trekken de kinderen in optocht naar het Engerplein waar om 10.15 uur de viering start, met een aubade met fanfare Harpe Davids en Chr. Harmonie de Bazuin. 

Daarna trekt de optocht naar de speeltuin in Treebeek. Vanaf 11 uur tot 15.30 uur is het feest in en rond de speeltuin in Treebeek, met volop eten en drinken en spel en sport. Ook is er een kindervrijmarkt.

Langeberg

Het Oranjefeest in de wijk Langeberg begint om 10 uur bij het speeltuintje aan de kruising Langeberglaan/Hazenkampstraat. Hier vindt de jurering plaats van de mooist versierde voertuigen (fiets, bolderwagen, etc.).
Om 10.45 uur start de Oranjeoptocht naar De Burcht aan de Wieënweg. De optocht loopt via de Langeberglaan, Torenstraat, Reinstraat, Akerstraat, Rembrandtstraat, Van Goyenstraat, Venweg, Akerstraat naar de Wieënweg.
Aankomst bij De Burcht is omstreeks 11.30 uur. Het Oranjefeest duurt hier tot 13 uur. Tijdens het feest vinden de prijsuitreikingen plaats. Er is ook een prijs te winnen voor het origineelst verklede koninklijk familielid.

Oranjebraderie

De oudste, grootste en drukste Oranjebraderie van Parkstad Limburg! Dat is de Oranjebraderie in Brunssum. Met meer dan 200 kraampjes, foodtrucks en kindervermaak in de Rumpenerstraat, het Lindeplein en Kerkstraat. Van 11 tot 17 uur. 
Op de verlaagde parkeerplaats van het Lindeplein, aan de zijde van de Vijverlaan, vindt een kindervrijmarkt plaats, voor jongeren tot 16 jaar. De kindervrijmarkt is open van 9 tot 16 uur.

Oranjeconcert

’s Avonds is er een Oranjeconcert in de Brikke Oave. Het concert wordt gegeven door Fanfare Harpse Davids (voor de pauze) en Harmonie Orkest Concordia (na de pauze).

Bewoners die in het verleden een Koninklijke Onderscheiding hebben ontvangen, zijn in het bijzonder uitgenodigd dit concert bij te wonen.

Het concert begint om 20 uur, met het spelen van het Wilhelmus door Fanfare Harpe Davids. Afsluiting is om 22 uur, met het Limburgs Volkslied door Harmonie Orkest Concordia. 

Toegang tot het Oranjeconcert is gratis.