Koninklijke onderscheiding voor Didier Derks

Op zaterdag 27 januari 2024 ontving Didier (D.G.F.B.) Derks een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Wilma van der Rijt.

Hij werd bij deze gelegenheid benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer Derks krijgt de onderscheiding vanwege zijn brede maatschappelijke inzet voor de carnavalscultuur, voetbal en goede doelen.

Didier Derks (37 jaar) is sinds 2012 verbonden aan voetbalvereniging SV Brunssum. Als lid van de Activiteitencommissie is hij betrokken bij het organiseren van evenementen die bijdragen aan de sociale verbinding binnen de vereniging. Zo speelde hij een prominente rol in de organisatie van het 85-jarig bestaansfeest van SV Brunssum in 2014/2015. Dankzij zijn inspanningen is de voetbalvereniging, die een periode in het slop zat, nieuw leven ingeblazen.

Sinds 2005 is de heer Derks eveneens actief voor Carnaval-Radio, onder andere als voorzitter (tot 2013) en als bestuurslid. Carnaval-Radio is een online radiozender die te beluisteren is tijdens het carnavalsseizoen. Didier Derks was in 2005 de grondlegger van Carnaval-Radio, treedt op als DJ en is mede-organisator van de jaarlijkse feestavond.

Verder is de heer Derks betrokken bij het Glazen Huis Brunssum. Daarvan hebben inmiddels 4 edities plaatsgevonden, de laatste in 2020/2021. Hij is sinds 2012 één van de drijvende krachten achter dit initiatief, onder meer als bestuurslid. Ook draait hij tijdens de acties muziekplaatjes waarmee geld wordt ingezameld voor diverse goede doelen.