Koninklijke onderscheiding voor Jo Kepers

Op donderdag 18 mei 2023 ontving de heer J.M.M. (Jo) Kepers een Koninklijke onderscheiding uit handen van loco-burgemeester Hugo Janssen van Brunssum.

Hij werd bij deze gelegenheid benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Naussau. De heer Kepers kreeg de onderscheiding vanwege zijn verdiensten voor tennisvereniging ATIVU.

De heer Kepers (75 jaar) werd in 1995 lid van ATIVU. In 2002 werd hij vrijwilliger en in 2005 trad hij toe tot het bestuur. Sinds 2017 is hij als bestuurslid verantwoordelijk voor parkbeheer. 

Als verantwoordelijke voor parkbeheer heeft Jo Kepers in de loop der jaren nieuwe manieren van duurzaam onderhoud ontwikkeld en nieuwe oplossingen geïnitieerd voor een efficiënter technisch beheer en onderhoud. Hij was bouwpastoor voor de verbouwing van de kantine en van opslagruimten voor het materieel. Verder doet hij het onderhoud en technisch beheer van het park, is verantwoordelijk voor de bevoorrading van de kantine, en is betrokken bij nagenoeg alle evenementen die de vereniging organiseert. In de loop der jaren heeft hij vanwege zijn brede inzet voor de vereniging de bijnaam 'Mister ATIVU' gekregen.

Tennisvereniging ATIVU (Aangenaam Tennissen in Vrije Uren) is opgericht in 1923 en daarmee een van de oudste tennisverenigingen in Limburg. De vereniging telt momenteel circa 260 actieve leden.