Koninklijke onderscheiding voor Omar Nouri

Op dinsdag 9 juli 2024 ontving de heer Omar Nouri een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Wilma van der Rijt van Brunssum. Hij werd bij deze gelegenheid benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

De heer Nouri krijgt de onderscheiding vanwege zijn uitzonderlijke verdiensten als ambulant jongerenwerker bij het CMWW in Brunssum.

Omar Nouri (59 jaar) werd geboren in Tanger, Marokko. Begin jaren 90 kwam hij naar Nederland. Van 1992 tot 1996 werkte hij als coach en tolk voor nieuwkomers en jongeren met een buitenlandse achtergrond in Brunssum. Sinds 1998 is hij als ambulant jongerenwerker werkzaam voor het Centrum voor Maatschappelijk Werk en Welzijnswerk (CMWW) in Brunssum.

OmarLintjeGroot-PascalMoors-9De heer Nouri krijgt de Koninklijke onderscheiding vanwege de bijzondere wijze waarop hij invulling geeft aan zijn functie als jongerenwerker.

In de afgelopen 25 jaar is hij met hart en ziel betrokken geweest bij ‘zijn’ jongeren. Hij bewees zich als een verbinder die dag en nacht met zijn werk bezig is, een vertrouwenspersoon die jongeren ondersteunt bij persoonlijke problematiek, ze terug naar school weet te krijgen en ze een perspectief op een betere toekomst biedt. Hij bedenkt aan de lopende band nieuwe initiatieven waarmee hij jongeren een veilige basis biedt, hen motiveert en stimuleert. Hij geeft hen vertrouwen en een luisterend oor, en maakt het mogelijk dat ze begeleid naar volwassenheid kunnen groeien. Hij is tevens een verbindende schakel tussen de jongeren en de gemeente en weet daarmee te bereiken dat de stem van de jongeren ook wordt gehoord in de besluitvorming door de lokale politiek.

Door zijn betrokkenheid en inspanningen is Omar Nouri uitgegroeid tot een begrip in het jongerenwerk, onder jongeren en hun ouders, in Brunssum en daarbuiten.