Toekomstvisie voor Brunssum

Sinds dit jaar werkt de gemeente Brunssum aan een nieuwe toekomstvisie voor de stad. De historie en cultuur van Brunssum, het landschap, de bewoners van de vijf Brunssumse wijken, maar ook werkgelegenheid en onderwijs. Het zijn een allemaal elementen die samen Brunssum vormen. Dagelijkse dingen waar bewoners eigen ideeën over kunnen geven.

Vóór en vanuit verschillende bewoners

De kwaliteit van leven is voor iedereen anders. Jongeren, ouderen, families, hoog- en laagopgeleiden, mensen met verschillende inkomens, nationaliteiten… elke mening telt. Onder de vlag ‘Jouw Toekomstige Brunssum’, zocht de gemeente haar burgers daarom op allerlei locaties op. 

JouwToekomstigeBrunssum_Logo_Oranje

Ook online kunnen inwoners van Brunssum nog tot en met 17 maart laten weten wat zij belangrijk vinden voor hun toekomstige Brunssum via een enquête die te vinden is op www.onsbrunssum.nl/toekomstvragen 
Wie de straathoeksessies in de wijken gemist heeft kan tot 21 maart (elke dinsdag, woensdag en donderdag tussen 11:00 – 17:00 uur) binnenlopen bij Buro Brunssum in de Kerstraat (nummer 3), om daar te praten over zijn of haar toekomstideeën.

'Laatste kans', iedereen welkom!

De fase van ideeën verzamelen wordt in maart afgerond. Op 21 maart van 19:00 tot 21:00 uur is er nog een laatste grote workshop voor iedereen die geïnteresseerd is. Voor bewoners, maar ook voor ondernemers, vertegenwoordigers vanuit het verenigingsleven en deelnemers vanuit woningcorporaties en welzijnsorganisaties. 

Tijdens de workshop worden de eerste resultaten van wat opgehaald is gedeeld. Het is de bedoeling om samen te kijken naar deze conclusies én er is de kans om zaken die nog missen toe te voegen. Zo wordt toegewerkt naar een toekomstvisie die het verhaal van àlle Brunssumers vertelt. 
Wie wil deelnemen kan zich aanmelden op www.onsbrunssum.nl/21maart.

Vervolgstappen

Als de basis voor de toekomst van Brunssum eenmaal gelegd is, dan moeten de onderdelen daarvan ook handen en voeten krijgen. Ook dan worden inwoners van Brunssum weer betrokken.