Vernieuwde trap Schutterspark officieel geopend

Op woensdag 19 april 2023 werd de vernieuwde trap in het Schutterspark officieel geopend. Dat gebeurde door wethouder Hugo Janssen. Dansers van Dance Centre Benito Deane verzorgden een dansoptreden op de nieuwe treden.

De trap verbindt het lager gelegen deel van het Schutterspark met het hoger gelegen deel. Vroeger leidde de trap naar een uitzichttoren en een kabelbaan. Tegenwoordig wordt de trap door bezoekers gebruikt om het Blotevoetenpark en Klimbos Het Plateau te bereiken.

De trap is al vele tientallen jaren oud en raakte in de loop der tijd vervallen. Herstel bleek niet mogelijk, daarom is besloten tot de aanleg van een geheel nieuwe trap. Daarmee werd oktober 2022 gestart.

De nieuwe trap volgt het tracé van de historische trap zoveel mogelijk. Ook bevat de nieuwe trap ‘sporen’ die verwijzen naar het rijke verleden van het Schutterspark.

Opening

Bij de opening werd door verschillende sprekers verwezen naar de geschiedenis van het park. Isabella las een gedicht voor over de Joodse onderduikers die tijdens de Tweede Wereldoorlog een veilige plek vonden in het Schutterspark. Ook werd stilgestaan bij het mijnverleden.

De trap zelf bevat ook verwijzingen naar dit verleden. Via de aangebrachte 'sporen' vertelt de trap de verhalen van vroeger, maar geeft ook informatie over de rijke flora en fauna van het Schutterspark. 

Trap Schutterspark05

Trap Schutterspark02Trap Schutterspark01Trap Schutterspark03