Verruiming openstelling horeca tijdens ‘Koningsnacht’

De gemeente Brunssum heeft besloten om de openingstijden voor de horeca tijdens Koningsnacht 2022 te verruimen. In de nacht van 26 op 27 april mogen horecazaken tot 03.00 uur ’s nachts openblijven.

Op doordeweekse dagen mogen horecazaken in Brunssum tot 02.00 uur openblijven. Bij de burgemeester van Brunssum is het verzoek binnengekomen om vanwege ‘Koningsnacht’ de horeca één uur langer open te mogen houden, tot woensdag 27 april 2022 om 03.00 uur in de ochtend. De burgemeester heeft besloten om dit verzoek in te willigen. Daarmee is aan alle in Brunssum gevestigde horeca deze toestemming verleend.
 
Het gaat om een eenmalige ontheffing van de bepalingen in de APV (Algemene Plaatselijke Verordening). De gemeente gaat nog bekijken of de APV aangepast moet worden om de verruiming tijdens ‘Koningsnacht’ voortaan altijd toe te staan.
 
Overigens is het binnen de huidige APV de horeca al toegestaan om in de nacht ná Koningsdag (van woensdag 27 april op donderdag 28 april) de deuren één uur later te sluiten, dus om 03.00 uur.