Nieuw: Warm Welkom Brunssum

Op donderdag 12 januari werd op de rotonde in Langeberg een reeks Brunssumse iconen onthuld. De iconen tonen aan iedereen die Brunssum binnenrijdt in één oogopslag enkele van de mooiste plekjes uit Brunssum.

Zo creëren deze iconen een feest van herkenning en een echt welkomstgevoel: een Warm Welkom Brunssum.

De iconen zijn 5 silhouetten van cortenstaal, geplaatst op hoge palen. Ze staan op de rotonde bij de Kerk Langeberg. De silhouetten verbeelden de bijzondere historie, mooie architectuur en interessante plekken in de directe omgeving van Brunssum: een schaapje (Brunssummerheide), schachtwiel (mijnverleden), geveltje (beschermd stadsgezicht), toren (NAVO-hoofdkwartier) en het oud raadhuis.

Het idee voor deze 'Warm Welkom Brunssum' kwam van buurtbewoners. Samen met medewerkers van de gemeente bedachten ze dit concept van typisch Brunssumse beeltenissen. Buurtbewoners Ivo Boekhorst en Wendy Bedet-Glasbergen lichten toe: ‘We wilden iets verzinnen om de wijk te markeren, waardoor je ziet in welk deel van Brunssum je binnenkomt".

Méér Warm Welkom

Brunssum-Zuid is de eerste wijk waar de invalsweg op deze manier wordt aangekleed met iconische beeltenissen. 

De overige wijken volgen de komende jaren. Per invalsweg worden iconen geselecteerd die passen bij die specifieke buurt of wijk, zodat iedereen die komt aanrijden "een lach op zijn gezicht krijgt van herkenning".