Brunssum Nu - aflevering 23 - december 2018

Bekijk de nieuwe aflevering van 'Brunssum Nu'.

 

Brunssum Nu is een maandelijks stadsjournaal, met korte films over actuele onderwerpen. In de aflevering van december zijn onder meer deze onderwerpen te zien:

Schooljudo Basisschool Langeberg

Basisschool Langeberg is een zogenaamde ‘gezonde school’. Dat betekent dat er op deze school extra aandacht is voor bewegen. Onderdeel van dat programma is schooljudo. Kinderen leren dat judo een mooie sport is, maar dat niet alleen: ze leren ook andere zaken. Ze leren discipline. Samenwerken. Weerbaarheid. Schooljudo, anders gezegd, maakt klas én kind sterker. En dat wordt beloond met een mooi diploma!

Mijnwater komt naar Brunssum

Heel lang lag de Tarcisius-locatie braak. Maar in 2019 gaat er gebouwd worden. Er komen 20 zorgwoningen. Bungalows, gelegen om een hofje. Bijzonder aan deze woningen is dat ze gasloos zijn. Ze worden verwarmd op een wijze die voor Brunssum uniek is: namelijk met warmte uit de bodem. Weller en Mijnwater BV werken samen in dit project. Daarmee wordt weer een stukje Brunssum ‘groener’. En ‘groen’ betekent: bouwen en wonen zonder fossiele brandstoffen.

10 Jaar Klinkend Perspectief

In 2008 ging Klinkend Perspectief van start. Een initiatief om het muziekonderwijs terug in de schoolklas te brengen. In Klinkend Perspectief werken muziekschool en basisscholen samen met de muziekverenigingen. Want Klinkend Perspectief is ook een prima middel voor verenigingen om jong talent in de schoolbanken te ontdekken. Eind 2018 vierde Klinkend Perspectief de 10e verjaardag. Een mooie gelegenheid om de balans op te maken.

Het journaal is ook te zien op RTV Parkstad, van zaterdag 15 december tot en met dinsdag 18 december 2018. Elk uur komt het journaal twee keer voorbij. RTV Parkstad is te zien via Kanaal 40, Ziggo.

Het journaal, en de aparte reportages, zijn daarnaast te zien op de Facebook-pagina van de gemeente, of op www.brunssum.nl/stadsjournaal.