Stemmen in een andere gemeente

Bent u in de gemeente Brunssum ingeschreven en wilt u in een andere gemeente stemmen? Vraag dan een kiezerspas aan. Met een kiezerspas kunt u overal in Nederland stemmen.

In dat geval wordt uw stempas omgezet en kunt u alleen met de kiezerspas stemmen. Een kiezerspas wordt één keer uitgereikt. Raakt u hem kwijt, dan kunt u geen nieuwe kiezerspas of stempas krijgen.

Kiezerspas digitaal aanvragen

Uw kiezerspas kunt u heel eenvoudig digitaal aanvragen. U logt in met uw DigiD en doorloopt de stappen. De digitale aanvraag voor een kiezerspas moet uiterlijk maandag 3 juni 2024, 17.00 uur ontvangen zijn bij de gemeente.

AANVRAAG KIEZERSPAS

Kiezerspas aanvragen met een formulier

Heeft u geen DigiD dan kunt u het aanvraagformulier Kiezerspas gebruiken. 
U kunt het aanvraagformulier ook ophalen in de Gemeentewinkel tijdens de openingstijden. De schriftelijke aanvraag voor een kiezerspas moet uiterlijk maandag 3 juni 2024, 17.00 uur ontvangen zijn bij de gemeente.

Stuur een scan of duidelijke foto van het ingevulde formulier en uw legitimatiebewijs naar verkiezingen@brunssum.nl

U kunt het aanvraagformulier Kiezerspas samen met een kopie van uw legitimatiebewijs ook naar ons opsturen. Het adres is: 
Postbus 250
6440 AG Brunssum
T.a.v. Team Verkiezingen.


Kiezerspas aanvragen aan de balie

U kunt tijdens de openingstijden aan de balie in de Gemeentewinkel een kiezerspas aanvragen. Dit kan tot uiterlijk woensdag 5 juni 2024, 12.00 uur.
Neem de stempas en uw legitimatiebewijs mee. Aan de balie levert u uw stempas in. U krijgt hier een kiezerspas voor terug.

Heeft u vragen, neem dan contact op met Team Verkiezingen: tel. 045-5278555 of gemeente@brunssum.nl.