Gratis Bevrijdingsposter af te halen

Brunssum viert in september 2019 de Bevrijdingsfeesten. Het is dan precies 75 jaar geleden dat Amerikaanse troepen Brunssum bevrijdden. Bij de gemeente zijn nu gratis Bevrijdingsposters af te halen.

De Bevrijdingsfeesten in Brunssum duren 4 dagen, van donderdag 19 september t/m zondag 22 september. De thema’s zijn Herdenken. Vieren. En Verbinden.

Bevrijdingsposter kleinBedankt!
Tijdens dit weekend is er van alles te beleven in Brunssum. We eren de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. We bedanken onze bevrijders. We vieren feest, samen met onze inwoners, onze veteranen en de mensen verbonden aan onze NAVO-basis. 
We debatteren: wat betekent vrijheid anno 2019? Er zijn theatervoorstellingen en concerten. Re-enactors brengen Brunssum uit 1944 opnieuw tot leven. Een Ticker Tape met tientallen historische voertuigen trekt door het centrum. Op het Koutenveld is een Taptoe met toporkesten. Er is vuurwerk – en nog veel meer!

Brussum viert in september 2019 de vrijheid. Het wordt een feest voor iedereen. Een feest voor, door en met Brunssumers. Maar, net zoals 75 jaar geleden, vieren we ook dat we een open gemeenschap zijn. Dus verwelkomen we tijdens onze Bevrijdingsfeesten tal van bijzondere gasten uit binnen- en buitenland!

Bevrijdingsposter
De voorbereidingen voor de Bevrijdingsfeesten zijn in volle gang. In de straten hangen de eerste banners. Binnenkort komen er ook feestelijke doeken in de winkelstraten. 
Ook heeft de gemeente Bevrijdingsposters laten maken. Iedereen mag deze ophangen. In winkels. Achter ramen. In de kantine. Om te laten zien dat het Bevrijdingsfeest eraan komt! De posters, op A2-formaat en zwaar glanzend papier, zijn af te halen in de gemeentewinkel aan het Lindeplein.

De komende maanden volgt meer informatie over het programma. Op deze gemeentepagina, maar ook op onze social media en in het stadsjournaal, Brunssum Nu. 
Want 75 jaar Bevrijding wordt straks, in september 2019, een onvergetelijk feest!