Extra hulp voor kinderen die opgroeien in armoede

Alle kinderen doen mee. Ook kinderen die opgroeien in gezinnen met een krappe beurs. Speciaal voor die kinderen heeft de gemeente Brunssum extraatjes. Zodat ze bijvoorbeeld lid kunnen worden van de scouting. Of kunnen sporten. Of naar de speeltuin kunnen. Of mee kunnen doen met kindervakantiewerk. Of met de fiets naar school kunnen.

In Brunssum leven circa 600 kinderen in gezinnen op de armoedegrens. Om die kinderen de kans te geven om, ook buiten school, mee te doen, vergoedt de gemeente speciale kosten.

Dat zijn bijvoorbeeld de kosten voor contributie van een scouting, of de kosten van een schoolreisje. Andere voorbeelden van vergoedingen zijn een abonnement van een speeltuin. Meedoen met kindervakantiewerk? Ook dat maakt de gemeente mogelijk voor kinderen van minima. Ook draagt de gemeente bij in de kosten voor een fiets die nodig is om naar school te fietsen.

Voor wie?

De extra ondersteuning is bedoeld voor kinderen in Brunssum in de leeftijd van 4 t/m 18 jaar. Hun ouders of verzorgers behoren tot de minima en kunnen daarom de contributies of spulletjes niet betalen.

Aanvragen

Ouders of verzorgers kunnen een aanvraag voor de financiële ondersteuning indienen bij Stichting Leergeld. 
Bij het behandelen van de aanvraag worden gegevens gevraagd zoals het loonstrookje en informatie over de betreffende vereniging of club.

Neem voor meer informatie contact op met Stichting Leergeld, tel. (045) 574 36 36, of via info@leergeldparkstad.nl.

Let op: aanvragen kunnen ook door anderen dan ouders of verzorgers worden gedaan, bijvoorbeeld door school of een jeugdleider.