Uitslag verkiezingen

Op woensdag 16 maart worden de (voorlopige) uitslagen van de verkiezingen gepresenteerd tijdens een verkiezingsavond. De avond begint om 22 uur en wordt live uitgezonden.

Tijdens de avond worden de resultaten gepresenteerd van de 22 stembureaus in Brunssum. De uitslagen worden ook vertaald in een (voorlopige) zetelverdeling in de nieuwe gemeenteraad.  De presentatie is in handen van Kim Brouns. Speciale gasten zijn de lijsttrekkers van de acht partijen die meedoen aan de verkiezingen. Zij worden geïnterviewd door Simone van Trier. De verkiezingsavond wordt live uitgezonden en kan gevolgd worden via de gemeentelijke kanalen, waaronder Facebook, Youtube en de website. De avond begint om 22.00 uur en duurt tot ongeveer middernacht.

Voorlopige uitslagen 
De uitslagen op de verkiezingsavond zijn onder voorbehoud. De definitieve resultaten worden bekend gemaakt op maandag 21 maart 2022.  Op de gemeentelijke Facebookpagina worden gedurende de hele verkiezingsdag berichtjes geplaatst, onder meer over de (tussentijdse) opkomstcijfers.

Volg de uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen live op woensdag 16 maart, vanaf 22.00 uur.