Nieuwsberichten

Een overzicht van nieuwsberichten door de gemeente Brunssum.

 • Gratis zelftests voor minima Brunssum

  26 januari 2022

  De gemeente Brunssum stelt gratis zelftests beschikbaar voor minima. De zelftests kunnen vanaf dinsdag 1 februari 2022 op zeven locaties in Brunssum worden afgehaald, maximaal 2 per persoon per dag.

 • Oude waterput gevonden bij Clemensdomein

  25 januari 2022

  Tijdens graafwerkzaamheden is in Oud Merkelbeek een 11 meter diepe waterput aangetroffen. De put stond in verbinding met de dorpspomp die tot in de 20e eeuw in gebruik was.

 • Gezocht: Leden en tellers stembureaus Brunssum

  24 januari 2022

  De gemeente Brunssum zoekt nog leden voor de stembureaus voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. Er is vooral behoefte aan mensen die na sluiting van de stembureaus de stemmen tellen. De vergoeding bedraagt tussen de 50,- en 200,- euro.

 • Wijziging bereikbaarheid toegang WMO en Jeugd

  21 januari 2022

  Vanaf 19 januari wijzigt de bereikbaarheid van afdeling Zorg, team WMO en Jeugd van de gemeente Brunssum. Zo willen zij burgers beter van dienst zijn en efficiënter werken om uw melding of vraag zo snel mogelijk af te handelen.

 • Begrip voor signalen uit de samenleving

  17 januari 2022

  De burgemeesters van Zuid-Limburg, waaronder burgemeester Wilma van der Rijt van Brunssum, hebben begrip voor de onvrede van ondernemers: de bestrijding van de coronapandemie maakt dat het water bij sommige ondernemers en verenigingen tot aan de lippen staan. De burgemeesters hebben daarom een gezamenlijke verklaring laten uitgaan.

 • Subsidie voor een groen dak of groene gevel

  13 januari 2022

  De gemeente Brunssum stelt subsidie beschikbaar voor mensen die hun dak of gevel gaan vergroenen. Groene daken en gevels passen in het beleid van de gemeente om gebouwen, de openbare én de private omgeving klimaatbestendig te maken.

 • Commissie AWACS Limburg op 26 januari

  20 januari 2022

  De Commissie AWACS Limburg komt op woensdag 26 januari 2022 om 15 uur bijeen voor een vergadering. Deze vindt digitaal plaats via MSTeams

 • Webinar: wat betekent de energietransitie voor mij?

  10 januari 2022

  De komende jaren werken we in Nederland aan een duurzamere wereld. Elke bijdrage aan de energietransitie helpt. Wat betekent dit voor u? Op maandag 17 januari 2022 organiseert de gemeente een webinar waar u terecht kunt met uw vragen.

 • Nieuw project helpt Brunssumse verenigingen aan jonge leden

  06 januari 2022

  De gemeente Brunssum biedt met een nieuw project verenigingen een uitgelezen kans om nieuwe, jonge leden aan zich te binden. Het project Sjors Sportief en Sjors Creatief laat kinderen kennis maken met het aanbod van Brunssumse sport- en culturele verenigingen. Verenigingen kunnen zich nu aanmelden voor deelname aan dit project.

 • Hulp voor inwoners en ondernemers in Brunssum met financiële problemen

  04 januari 2022

  Vanaf 1 januari 2022 werkt de gemeente Brunssum samen met de Nederlandse Schuldhulproute om inwoners met financiële problemen te helpen. Inwoners kunnen vanaf nu gebruik maken van de online test op Geldfit.nl. Ook voor ondernemers is een hulploket ingericht, Geldfitzakelijk.nl.

 • Nieuwjaarsboodschap college van B&W

  29 december 2021

  Het college van Burgemeester en Wethouders kijkt vooruit naar 2022.

 • Kerstboodschap burgemeester Wilma van der Rijt

  29 december 2021

  In haar Kerstboodschap spreekt burgemeester Wilma van der Rijt over de naderende feestdagen, en hoe we in deze coronatijd echte betekenis kunnen geven aan de Kerstdagen.

 • Geen vuurwerk tijdens Oud en Nieuw

  22 december 2021

  Tijdens Oud en Nieuw geldt een vuurwerkverbod. Het is verboden om vuurwerk te (ver)kopen en/of af te steken. Ook carbidschieten is niet toegestaan.

 • Kwaliteitskader en stimuleringsregelingen voor centrum Brunssum

  22 december 2021

  Op 21 december 2021 werd het Stedenbouwkundig Kwaliteitskader én gelijktijdig de 'Stimuleringsverordening voor nieuw ondernemerschap, bedrijfsverplaatsing en gevelrenovatie in het centrumgebied van Brunssum' vastgesteld. Daarmee zet de gemeente weer twee stappen richting een zichtbare verbetering van het centrumgebied.

 • Enquête: Wat vind je van Brunssum-Noord?

  21 december 2021

  De gemeente Brunssum verspreidt deze week een enquête onder de inwoners van Brunssum-Noord. Via een vragenlijst kunnen inwoners aangeven hoe ze wonen en leven in hun wijk ervaren, en wat eventueel beter kan. Deelnemen aan de enquête kan tot 15 januari 2022.

 • Wanneer ben ik aan de beurt voor de boosterprik?

  22 december 2021

  De boostercampagne wordt versneld. Iedere Nederlander van 18 jaar en ouder krijgt de boosterprik voor eind januari 2022 aangeboden. Mensen worden per leeftijdscategorie uitgenodigd voor een boosterprik. Dit gebeurt via sociale media en via de post.

 • Wat betekent de energietransitie voor mij?

  17 december 2021

  Wilt u meer weten over wat de energietransitie voor u betekent? Neem dan op 17 januari deel aan de online bijeenkomst die de gemeente Brunssum organiseert. U kunt nu al inschrijven.

 • Wijkwethouders delen gratis oliebollen uit

  15 december 2021

  De vijf wijkwethouders van de gemeente Brunssum delen op maandag 27 december gratis verse oliebollen uit in de vijf wijken van Brunssum. De oliebollenactie vindt plaats van 12 tot 15 uur.

 • Dit is het Kersthuis van Brunssum

  15 december 2021

  Het wordt het Kersthuis van Brunssum genoemd. Het huis van John en Heidy Boere aan de Stadhouderstraat 5. Het trekt elke dag tientallen kijkers - en geen wonder, want gevel en voortuin van het Kersthuis baden in uitbundige Kerstverlichting en -versiering. Het is daarmee een opsteker voor heel Brunssum in deze donkere dagen.

 • Kinderfietsenplan: Veilig naar school met fietsen van Betere Buren

  09 december 2021

  Vanaf 2022 neemt de gemeente Brunssum deel aan het ANWB Kinderfietsenplan. Betere Buren gaat gedoneerde (kinder)fietsen opknappen die vervolgens geschonken worden aan schoolgaande kinderen van minima. Zo kan elk kind veilig naar school.

 • Ouderen vanaf 65 jaar gratis naar boosterprik

  06 december 2021

  Ouderen vanaf 65 jaar kunnen gratis reizen naar de locatie waar ze terecht kunnen voor hun boosterprik. Ook ouderen zonder Omnibuzz-pas kunnen hiervan gebruik maken.

 • Openingstijden rondom de feestdagen

  22 december 2021

  Vanwege de feestdagen - Kerst en Nieuwjaar - is de gemeente gesloten van vrijdag 24 december t/m vrijdag 31 december 2021.

 • Samen brengen we de rust terug in de zorg!

  01 december 2021

  Op dit moment hebben we in heel Nederland te maken met hoge besmettingsaantallen. Zuid-Limburg is daar geen uitzondering op. Het kabinet kondigde nieuwe maatregelen aan. Die maatregelen zijn nodig om de druk op de zorg te verminderen. Als burgemeesters van Zuid-Limburg maken we ons zorgen.

 • Gemeenteraad neemt De kleurentuin van Apricus in ontvangst

  01 december 2021

  De gemeenteraad van Brunssum heeft op dinsdag 30 november 2021 het schilderij 'De kleurentuin van Apricus' van Esther Ziher-Ginczinger in ontvangst genomen. Het werk, in opdracht van de gemeente gemaakt, verbeeldt de veerkracht en burgerkracht van de Brunssumse bevolking tijdens de coronacrisis.

 • Energieadviseurs spreken niet namens de gemeente!

  23 november 2021

  Inwoners van Brunssum zijn de afgelopen dagen benaderd door energieadviseurs die zeggen mede namens de gemeente te bellen. De gemeente Brunssum benadrukt echter dat deze adviseurs niet handelen uit naam van of in opdracht van de gemeente.

 • Gemeente investeert in kwaliteitsimpuls bedrijventerrein Haefland

  23 november 2021

  De gemeente Brunssum gaat in de komende jaren strakker en strikter toezien op de inrichting en het gebruik van bedrijventerrein Haefland/Rode Beek. Met een inperking van ongewenste bedrijfsactiviteiten en een kwaliteitsimpuls voor de openbare ruimte investeert de gemeente in een structurele verbetering van het vestigingsklimaat.

 • GGD onderzoekt langdurige gevolgen corona

  17 november 2021

  Deze week start de GGD Zuid Limburg een onderzoek naar langdurige gevolgen na een coronabesmetting. Ongeveer 60.000 volwassen inwoners van Zuid-Limburg worden de komende weken uitgenodigd voor dit onderzoek.

 • €500 per jaar besparen met De VoorzieningenWijzer

  11 november 2021

  Veel huishoudens komen financieel moeilijk rond. Ze hebben weinig geld achter de hand voor onvoorziene gebeurtenissen. Soms bouwen ze daardoor schulden op. De Voorzieningenwijzer helpt om dat te voorkomen. Ook inwoners van Brunssum kunnen nu gebruik maken van De VoorzieningenWijzer. Daarmee kunnen ze gemiddeld €500,- per jaar verdienen.

 • Begroting 2022: waaraan geeft de gemeente volgend jaar geld uit?

  10 november 2021

  Op 2 november 2021 heeft de gemeenteraad de Programmabegroting 2022 vastgesteld. In de begroting is vastgelegd waaraan de gemeente in 2022 geld gaat uitgeven.

 • Bezoek aan gemeentewinkel? Mondkapje op!

  08 november 2021

  Met ingang van zaterdag 6 november is het dragen van een mondkapje verplicht in alle voor publiek toegankelijke gebouwen. Dat geldt ook voor de gemeentewinkel.

 • Aanwijzing veiligheidsrisicogebied verlengd

  28 oktober 2021

  De burgemeester van Brunssum heeft de aanwijzing van het veiligheidsrisicogebied in Brunssum-West verlengd. De aanwijzing geldt nu tot 13 november 2021, 06.00 uur.

 • Enkele tientallen steekwapens ingeleverd tijdens actieweek

  22 oktober 2021

  Bij de politie van Basiseenheid Brunssum-Landgraaf zijn circa 25 steekwapens ingeleverd als gevolg van de inleveractie tijdens de Week van de Veiligheid (11-17 oktober 2021). Ook zijn andere wapens ingeleverd, waaronder een ploertendoder, een kapmes, een kruisboog en een vuurwapen.

 • Brunssum blijft ook komende jaren financieel gezond

  19 oktober 2021

  De gemeente Brunssum presenteert voor 2022 en volgende jaren een sluitende begroting. Voor wethouder Math Houben (PAK-Financiën) toont Brunssum hiermee aan dat ook kleinere zelfstandige gemeenten in staat zijn te komen tot een financieel gezond meerjarig perspectief.

 • Twee miljoen steun voor versterking Brunssums centrum

  18 oktober 2021

  Brunssum werkt aan een sterk en levendig stadshart door uitvoering te geven aan de Centrumvisie. Transformatie, sloop en nieuwbouw vergt een grote investering. Provincie Limburg ondersteunt de centrumontwikkeling met een subsidie van 1 miljoen euro gebaseerd op het “Kader Kwaliteit Limburgse Centra”.

 • Zwemvierdaagse tijdens herfstvakantie

  13 oktober 2021

  Tijdens de herfstvakantie, van maandag 25 tot en met vrijdag 29 oktober 2021, vindt de Nationale Zwemvierdaagse voor de 45e keer plaats in zwembad De Bronspot.

 • Najaarskermis 2021 Brunssum

  27 september 2021

  Van vrijdag 1 oktober tot en met dinsdag 5 oktober 2021 is er weer kermis in Brunssum.

 • Hulp nodig met uw Coronatoegangsbewijs? Ga naar de bibliotheek

  16 september 2021

  Vanaf 25 september is een corona-toegangsbewijs vereist op veel plekken in ons land, waaronder horeca, theater en bioscopen, musea en festivals.

 • Hartslag Nu: red een leven!

  23 augustus 2021

  Red een leven en doe een reanimatiecursus! Deze cursus is gratis in Brunssum als je je vervolgens aanmeldt als burgerhulpverlener. Je maakt dan deel uit van een netwerk van vrijwilligers die worden opgeroepen om te helpen bij een reanimatie. Dat netwerk heet Hartslag Nu.

 • Informatie over het coronavirus

  17 januari 2022

  Op deze pagina de laatste informatie over corona in Nederland en in Brunssum..

 • Oudere nieuwsberichten

  Oudere nieuwsberichten kunt u vinden in het webarchief.