Nieuwsberichten

Een overzicht van nieuwsberichten door de gemeente Brunssum.

 • Ozb in Brunssum

  11 december 2018

  In de media zijn berichten verschenen over een stijging van de ozb in Brunssum met ruim 20 procent. In werkelijkheid is er sprake van een veel lagere stijging van de woonlasten.

 • Gemeente op 20 december en 2 januari eerder gesloten

  10 december 2018

  In verband met de jaarlijkse kerst- en nieuwjaarsvieringen van de gemeente is het gemeentehuis op donderdag 20 december en woensdag 2 januari om 15.30 uur gesloten. Ook zijn dan de balies van de gemeentewinkel dicht.

 • Proefboring eerste stap richting aardgasvrij wonen

  26 november 2018

  Mijnwater B.V. wil op korte termijn twee proefboringen doen in Brunssum in het kader van de aanleg van een circulair energienetwerk.

 • Winnaars Sport- en Vrijwilligersprijzen Brunssum

  26 november 2018

  Tijdens een feestelijk Brunssum Gala in de Brikke Oave zijn op vrijdagavond 23 november 2018 de winnaars bekendgemaakt van de Sport- en Vrijwilligersprijzen van het jaar 2018.

 • Voorkom inbraak tijdens de donkere dagen

  De dagen worden snel korter. In deze donkere dagen voor Kerst slaan inbrekers graag hun slag. Wees daarom extra alert als u thuis weggaat.

 • Aangepaste openingstijden feestdagen

  29 november 2018

  De feestdagen komen er weer aan.Tussen kerst en nieuwjaar gelden er aangepaste openingstijden voor de gemeente.

 • De beste start is het schoolontbijt

  13 november 2018

  Op woensdag 7 november 2018 kregen de kinderen van groep 4/5 van de basisschool St. Franciscus in Treebeek schoolontbijt.

 • Vliegenoverlast

  08 november 2018

  Eind juni sprak een afvaardiging van bewoners met het bedrijf van TpD Recycling BV, politieke vertegenwoordigers, ambtenaren en wnd burgemeester Gerd Leers over maatregelen die de vliegenoverlast in de directe omgeving konden beperken. Op donderdag 8 november ontvingen bewoners een brief over wat er is gebeurd met de gemaakte afspraken en welke stappen nog worden gezet om herhaling te voorkomen.

 • Hub Vreuls interim-gemeentesecretaris in Brunssum

  08 november 2018

  Per 1 december 2018 gaat Hub Vreuls aan de slag als interim-gemeentesecretaris bij de gemeente Brunssum.

 • Gemeente en ondernemers investeren samen in een groenere Oostflank

  29 oktober 2018

  Op zaterdag 27 oktober 2018 opende het Brunssumse bedrijf Blomix een nieuwe bedrijfshal. De opening is voorbeeld van een aanpak waarbij gemeente Brunssum en ondernemers samen optrekken in het versterken van de economische, landschappelijke en ecologische waarden van de Oostflank.

 • Geboortekoffertje voor Yves

  29 oktober 2018

  Op donderdag 25 oktober kreeg de drie weken oude Yves uit Brunssum een geboortekoffertje.

 • 70 euro waardering voor mantelzorgers

  24 oktober 2018

  Bent u mantelzorger? Vraag dan de mantelzorgwaardering aan. Het gaat om een bedrag van 70 euro. Aanvragen kan tot en met 15 januari 2019.

 • Kunstwerken oude ziekenhuis Brunssum gered

  19 oktober 2018

  De twee kunstwerken in het oude zieken huis van Brunssum zijn gered van de slopershamer. Het gaat om een wandmozaïek van Frans Deumes en een tegeltableau van Jos Hermans. Het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Brunssum heeft opdracht gegeven aan een gespecialiseerde aannemer om maandag 22 oktober te starten met het veiligstellen van de werken.

 • Eerste ondernemers voor nieuwe fase centrumplan Brunssum

  15 oktober 2018

  Onlangs startten in de Schiffelerstraat in Brunssum de werkzaamheden voor de volgende fase van het centrumplan. Hier worden 15 stadsappartementen boven ongeveer 1.000 m2 commerciële ruimte gebouwd.

 • Brunssum biedt laagdrempelige toegang tot schuldhulpverlening

  11 oktober 2018

  De schuldhulpverlening in Brunssum is goed toegankelijk voor inwoners die deze vorm van hulp zoeken.

 • Brunssum kiest voor sociaal beleid in financieel onzekere tijden

  04 oktober 2018

  De begroting van de gemeente Brunssum is op de langere termijn (2021) sluitend. In de komende twee jaar laat de begroting echter tekorten zien. Deze zijn het gevolg van ontwikkelingen waarop de gemeente geen of weinig invloed heeft. De gemeente Brunssum voert daarom in de komende jaren een behoedzaam financieel beleid waarbij verantwoord geïnvesteerd wordt in een sociaal beleid, gebaseerd op het uitgangspunt “de burger centraal”.

 • Burgertop Limburg - doet u mee?

  03 oktober 2018

  Op maandag 26 november 2018 vindt de eerste Burgertop Limburg plaats.

 • Herdenking Lancaster-monument Brunssum

  02 oktober 2018

  Op vrijdag 5 oktober 2018 vindt de jaarlijkse herdenking plaats bij het oorlogsmonument ‘Verstoorde huisraad’ in Brunssum. Het monument markeert de plek waar 76 jaar geleden, in 1942, een Britse bommenwerper neerstortte.

 • Rijksbijdrage voor aardgasvrij Brunssum-Noord

  28 september 2018

  Het stadsdeel Brunssum-Noord is geselecteerd door het ministerie van BZK als “Proeftuin Aardgasvrije wijk”. Brunssum is daarmee één van de circa twintig gemeenten die van het Rijk een financiële uitkering krijgen om te leren hoe een bestaande wijk succesvol van het aardgasnetwerk gehaald kan worden samen met bewoners, gebouweigenaren, woningcorporaties, netbeheerders, energieleveranciers en andere bedrijven.

 • Red een mensenleven!

  25 september 2018

  Red een mensenleven en sluit je aan bij het reanimiatie-netwerk Hartslag Nu in Brunssum!

 • Nieuwe gemeentegids verkrijgbaar

  25 september 2018

  De nieuwe gemeentegids is verschenen. De gids is verkrijgbaar op een aantal centrale verspreidpunten in de gemeente.

 • Innovatieve aanpak helpt 50 mensen aan een baan

  13 september 2018

  In de afgelopen 2 jaar hebben 50 mensen in Brunssum een baan gevonden dankzij innovatieve, onorthodoxe marktoplossingen.

 • Dag van de Mantelzorg op 5 november

  13 september 2018

  Op maandag 5 november 2018 vindt in Brunssum de Dag van de Mantelzorg plaats.

 • Voorlezen Week van de Alfabetisering 2018

  11 september 2018

  Op vrijdag 7 september 2018 werden kinderen van groep 3 van basisschool St. Franciscus voorgelezen door bijzondere gasten: oud-profvoetballers Nathan Rutjes en Roel Brouwers.

 • CycloMedia maakt foto’s

  05 september 2018

  Cyclomedia maakt momenteel foto’s in Brunssum. Met speciaal uitgeruste voertuigen maakt CycloMedia 360 graden panoramafoto’s vanaf de openbare weg.

 • Aanvragen tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten

  29 augustus 2018

  Ook in 2018 kunnen inwoners die in de afgelopen 3 jaar hun eigen risico van de zorgverzekering opgebruikt hebben, een tegemoetkoming van € 150,- krijgen van de gemeente Brunssum voor de extra kosten die zij hebben.

 • Start sloop voormalig Atrium ziekenhuis

  27 augustus 2018

  Het voormalige Atrium ziekenhuis aan de Kochstraat in Brunssum staat al geruimde tijd leeg. De eigenaar van het pand heeft besloten om op korte termijn tot sloop van een groot deel van de aanwezige gebouwen over te gaan.

 • Nieuwe ondergrondse restafvalcontainers

  26 juli 2018

  Vanwege de verandering van 2-wekelijkse inzameling van restafval naar 4-wekelijkse inzameling, hebben de gemeenten besloten om ondergrondse containers voor restafval bij te plaatsen.

 • Reisdocument aangevraagd in april, mei of juni 2018?

  14 augustus 2018

  Heeft u een nieuw reisdocument aangevraagd in april, mei of juni 2018 ? Dan zit er mogelijk een foutje in.

 • Concept Home voor binnenstad Brunssum

  06 september 2018

  De gemeente Brunssum start samen met C’magne het Concept Home aan de Kerkstraat 83-85 in het centrum van de stad. Het Concept Home is voor de komende 3-4 maanden dé plaats waar burgers, ondernemers, belanghebbenden en geïnteresseerden kunnen komen praten, (mee)denken, dromen en vorm geven aan de binnenstad van Brunssum. Het voormalige winkelpand is omgetoverd tot een ontmoetingsplek waar iedereen op de dinsdag- en donderdagmorgen welkom is om mee te werken aan de toekomst van de binnenstad.

 • Brunssum-Noord mogelijk ‘Proeftuin aardgasvrije wijk’

  26 oktober 2018

  De gemeente Brunssum wil in aanmerking komen voor de regeling 'Proeftuin aardgasvrije wijk'. Daartoe dient de gemeente een aanvraag in bij het Rijk.

 • Dementie? We zijn zelf het medicijn!

  13 augustus 2018

  In Brunssum loopt tot eind 2018 de campagne 'We zijn zelf het medicijn'. Boodschap van de campagne is: met een gezonde leefstijl kun je dementie soms voorkomen.

 • Zonnepanelen plaatsen? Misschien vergunning nodig!

  22 januari 2018

  Overal in Brunssum plaatsen inwoners zonnepanelen op hun woning. Meestal is daar géén vergunning voor nodig. Maar soms wel. Daarom is het advies: als u kiest voor zonnepanelen op uw woning of bedrijfsgebouw, neem vooraf altijd even contact met de gemeente op.

 • Altijd op de hoogte zijn?

  Wat is er deze week te doen in Brunssum? Wat is er te zien, te doen of goed om te weten?

 • Oudere nieuwsberichten

  Oudere nieuwsberichten kunt u vinden in het webarchief.

Uitgelicht