Nieuwsberichten

Een overzicht van nieuwsberichten door de gemeente Brunssum.

 • Wedstrijd: ontwerp je eigen zitkussen voor het nieuwe openluchttheater

  25 februari 2021

  Dit jaar gaat het Openluchttheater in Brunssum weer open. Met een nieuwe overkapping. Maar ook met nieuwe zitkussens, zodat het straks nog fijner genieten is van voorstellingen in het mooie Vijverpark. Voor die zitkussens zoekt de gemeente nog een mooi ontwerp!

 • De Help Hulp bij iedereen thuis

  24 februari 2021

  Afgelopen weken is bij ieder huishouden in Brunssum een boekje van de gemeente bezorgd. De Help Hulp.

 • Cursus Politiek Actief in Brunssum

  24 februari 2021

  Hoe werkt de gemeente en de besluitvorming in de gemeente? Wat doet een gemeenteraad? Ik wil graag meer weten over de politiek? Bent u nieuwsgierig naar de antwoorden op deze vragen? De gemeente Brunssum organiseert een gratis cursus voor álle inwoners die zich interesseren voor de lokale politiek.

 • Nieuwe wijkagenten in Brunssum

  17 februari 2021

  In Brunssum zijn onlangs vier wijkagenten begonnen. De wijkagenten zijn Marc Rodenbusch, Wim Heidendael, Marco Roijen en Ron Lommen.

 • 10 procent extra subsidie voor Brunssumse verenigingen

  11 februari 2021

  Brunssumse verenigingen krijgen in februari 2021 een extra subsidie uitbetaald. Met deze maatregel wil de gemeente de (financiële) gevolgen van de coronacrisis voor het lokale verenigingsleven verzachten.

 • Nieuwe reclameregels voor winkels en bedrijven

  08 februari 2021

  De gemeente Brunssum wil nieuwe regels vaststellen voor reclame aan huis voor plaatselijke ondernemers. Deze regels zijn vastgelegd in een Reclamenota, 'Less is more'. Op deze nota kan iedereen reageren in een inspraaktermijn die loopt tot en met 9 maart 2021.

 • Werkzaamheden Langeberglaan

  17 februari 2021

  Op maandag 8 februari starten de werkzaamheden aan de Langeberglaan. Door de worteldruk van de huidige bomen worden de trottoirs steeds slechter en is het nodig om in te grijpen. Ook is de doorgang tussen de geparkeerde voertuigen erg smal. Het werk wordt in fases uitgevoerd en delen van de weg zullen tijdelijk afgesloten zijn. Het verkeer wordt omgeleid.

 • Uitbreiding Trichterbos gestart

  02 februari 2021

  Begin 2021 is gestart met een uitbreiding van het Trichterbos in Brunssum. Vóór de lente van 2021 wordt ongeveer 2,5 hectare aan bosgebied bijgeplant, met duizenden nieuwe bomen en struiken.

 • Documentaire over Openluchttheater Brunssum

  28 januari 2021

  2021 wordt een bijzonder jaar voor het Openluchttheater van Brunssum. Speciaal voor deze gelegenheid is er vanaf deze maand een driedelige documentaire te zien over het Openluchttheater.

 • Schulden voorkomen door Vroeg eropaf

  27 januari 2021

  Inwoners van Brunssum die in de financiële problemen dreigen te komen, worden voortaan snel geholpen door het Team Vroeg Eropaf.

 • Inwoners in Parkstad laten nog meer hun stem horen

  27 januari 2021

  Op 26 januari is het onafhankelijk Parkstad Panel gelanceerd. Mensen die in Parkstad wonen of werken kunnen zich vanaf nu aanmelden om hieraan deel te nemen. Met het panel laten inwoners hun stem horen door raad en advies te geven over actuele onderwerpen die in de regio spelen.

 • Avondklok

  25 januari 2021

  In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft.

 • Hondenverbod op Brunssumse begraafplaatsen

  21 januari 2021

  Op de Brunssumse begraafplaatsen geldt vanaf 1 februari 2021 een hondenverbod. Het verbod houdt in dat een hond niet mag lopen of verblijven op één van de aangewezen begraafplaatsen.

 • Brunssum opent meldpunt voor slachtoffers toeslagenaffaire

  22 januari 2021

  De gemeente Brunssum roept ouders, die slachtoffer zijn geworden van de toeslagenaffaire kinderopvang, op om zich te melden bij de gemeente.

 • Betere Buren hervat werkzaamheden

  14 januari 2021

  Betere Buren in Brunssum heeft vandaag, donderdag 14 januari, alle werkzaamheden weer hervat. Eerder deze week werd een aantal afdelingen preventief gesloten vanwege een coronabesmetting bij een medewerker.

 • Drie dagen lang stemmen in drive-in stembureau in Brunssum

  06 januari 2021

  Brunssum krijgt straks, in maart 2021, een drive-in stembureau. Hier kunnen kiesgerechtigden met een auto of ander vervoersmiddel veilig, snel en gemakkelijk een stem uitbrengen.

 • Gratis mondkapjes nog tot 1 februari 2021

  04 januari 2021

  De gratis stoffen mondkapjes voor Brunssumers met een smalle beurs zijn nog verkrijgbaar tot 1 februari 2021. Per persoon (vanaf 13 jaar) kunnen twee gratis mondkapjes bij de gemeente worden aangevraagd.

 • Valse belastingaanslagbiljetten BsGW in omloop

  23 december 2020

  Vandaag werden de BsGW er door meerdere klanten op geattendeerd dat er valse aanslagbiljetten van BsGW in omloop zijn. Dit aanslagbiljet is geadresseerd aan ‘De bewoners’ en heeft midden boven als kop: ‘Alleen samen krijgen wij corona onder controle’. Er staat een bankrekeningnummer in dat niet van BsGW is.

 • Kerstboodschap burgemeester Wilma van der Rijt

  22 december 2020

  Burgemeester Wilma van der Rijt spreekt een Kerstboodschap van hoop en licht uit en wenst iedereen fijne feestdagen en een gezond 2021.

 • Project Iedereen kan Sporten verlengd

  21 december 2020

  Het in 2018 gestarte project ‘Iedereen kan Sporten’ (IKS) wordt met twee jaar verlengd. Onlangs hebben de deelnemende gemeenten daartoe een overeenkomst getekend.

 • Gunning aan SamenKracht realiseert structurele en duurzame transformatie in Brunssumse Wmo

  21 december 2020

  Gemeente Brunssum gunt SamenKracht een contract van drie jaar, met vier keer de mogelijkheid tot verlenging met steeds een periode van één jaar. Dit is de uitkomst van het aanbestedingstraject voor de gemeentelijke zorg onder de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo).

 • Cadeaukaart Brunssum verkrijgbaar na de lockdown

  21 januari 2021

  De cadeaukaart van Brunssum, OnsCadeautjeBrunssum, zal niet eerder dan na de lockdown verkrijgbaar zijn. De cadeaukaart is dan te besteden bij aangesloten Brunssumse ondernemers en is bedoeld om een impuls te geven aan lokale bestedingen en de lokale economie.

 • Oproep burgemeester: zoek niet de grenzen van de maatregelen op

  16 december 2020

  De gemeente Brunssum krijgt van inwoners en ondernemers veel vragen over de nieuwe coronamaatregelen. In sommige gevallen is nog onduidelijk wat de maatregelen in specifieke situaties betekenen.

 • Brunssum vraagt aandacht voor mensenrechten

  10 december 2020

  Op donderdag 10 december hees wethouder Hugo Janssen, samen met Chris Baltussen, directeur van ADV Limburg, de Mensenrechtenvlag voor het gemeentehuis van Brunssum. Daarmee vraagt de gemeente aandacht voor de internationale Dag van de Mensenrechten, elk jaar op 10 december.

 • Aanvraag mantelzorgwaardering verlengd tot 1 januari 2021

  03 december 2020

  Het aanvragen van een mantelzorgwaardering voor 2020 is verlengd. U kunt deze waardering nu aanvragen tot 1 januari 2021.

 • Oranje Lindeplein tegen geweld tegen vrouwen

  24 november 2020

  Het Lindeplein in Brunssum kleurt vanaf woensdag 25 november 2020 twee weken lang oranje. Hiermee betuigt de gemeente Brunssum steun aan de wereldwijde campagne van de VN tegen Geweld tegen Vrouwen, Orange the World.

 • Gezocht: verhalen over de Joodse onderduik

  19 november 2020

  De gemeente Brunssum en de Jack Aldewereld Stichting i.o. zijn op zoek naar verhalen over de Joodse onderduik in Brunssum tijdens de Tweede Wereldoorlog.

 • Prijswinnaars zonnepanelenwedstrijd

  18 november 2020

  Afgelopen zomer daagde wethouder Math Houben de inwoners van Brunssum uit om een gokje te wagen. Het ging om de totale opbrengst van de 432 nieuw geplaatste zonnepanelen op Sporthal Rumpen tussen 1juli tot 15 september. Onlangs ontvingen de twee prijswinnaars hun prijs.

 • Brunssum aan de slag op World Cleanup Day

  21 september 2020

  Op zaterdag 19 september was het World Cleanup Day. In Brunssum gingen medewerkers van het NAVO-hoofdkwartier samen met inwoners aan de slag om zwerfvuil te ruimen. Dat gebeurde in Brunssum-Noord en in Brunssum-Zuid.

 • Tozo verlengd tot 1 juli 2021

  08 september 2020

  De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) wordt verlengd tot 1 juli 2021. De Tozo-3 is onderdeel van het brede pakket aan maatregelen voor het ondersteunen van economie en arbeidsmarkt in de coronacrisis.

 • Start bouw Orionplein en Treebeekplein

  06 augustus 2020

  Direct na de bouwvakvakantie start in Treebeek, aan het Orionplein, de bouw van de Maatschappelijke Voorziening (MV) én de 30 appartementen die daarboven komen. De MV is een project van de gemeente Brunssum.

 • Financieel jaaroverzicht 2019

  17 september 2020

  De gemeenteraad heeft onlangs de Jaarstukken 2019 vastgesteld. In die Jaarstukken is te zien welke uitgaven en inkomsten de gemeente had in 2019.

 • Zonnepanelenproject Parkstad: meedoen kan nog steeds, ook in Brunssum

  17 juni 2020

  Inwoners van Brunssum die hun huis willen verduurzamen met zonnepanelen, kunnen nog gebruik maken van het Zonnepanelenproject Parkstad.

 • Extra hulp voor kinderen die opgroeien in armoede

  16 juni 2020

  Alle kinderen doen mee. Ook kinderen die opgroeien in gezinnen met een krappe beurs. Speciaal voor die kinderen heeft de gemeente Brunssum extraatjes. Zodat ze bijvoorbeeld lid kunnen worden van de scouting. Of kunnen sporten. Of naar de speeltuin kunnen. Of mee kunnen doen met kindervakantiewerk. Of met de fiets naar school kunnen.

 • 432 Zonnepanelen op sporthal Rumpen

  02 juni 2020

  In het kader van de energietransitie wil de gemeente Brunssum in de komende jaren zelf voldoende energie kunnen opwekken om in de energiebehoefte van haar eigen gebouwen te voorzien. De eerste stap daartoe is nu gezet bij de Sporthal Rumpen.

 • Informatie over het coronavirus

  11 februari 2021

  Sinds december is er in China een uitbraak van een nieuw coronavirus (Covid-19), sindsdien wordt er dagelijks gesproken over de ontwikkelingen, in de media maar wellicht ook in uw eigen omgeving. Wij kunnen ons voorstellen dat u graag geïnformeerd blijft over de laatste stand van zaken.

 • Oudere nieuwsberichten

  Oudere nieuwsberichten kunt u vinden in het webarchief.