Nieuwsberichten

Een overzicht van nieuwsberichten door de gemeente Brunssum.

 • Brunssum aan de slag op World Cleanup Day

  21 september 2020

  Op zaterdag 19 september was het World Cleanup Day. In Brunssum gingen medewerkers van het NAVO-hoofdkwartier samen met inwoners aan de slag om zwerfvuil te ruimen. Dat gebeurde in Brunssum-Noord en in Brunssum-Zuid.

 • Historische muurschildering Van Bree hersteld

  16 september 2020

  De restauratie van de historisch belangrijke muurschildering van het voormalige Transportbedrijf Van Bree in Brunssum is voltooid.

 • Plafond voor aantal ontheffingen per blauwe zone

  17 september 2020

  De gemeente Brunssum gaat werken met een maximum voor het aantal parkeerontheffingen per blauwe zone. Dit 'plafond' ligt in totaal iets hoger dan het huidige aantal ontheffingen. Ook komen alleen bewoners in bepaalde aanliggende straten nog in aanmerking voor een parkeerontheffing. De nieuwe regels gaan in per 1 december 2020.

 • College van B&W legt verantwoording af

  15 september 2020

  Deze week wordt in heel Brunssum de Verantwoordingskrant verspreid. In deze krant legt het college van Burgemeester en Wethouders verantwoording af.

 • Tozo verlengd tot 1 juli 2021

  08 september 2020

  De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) wordt verlengd tot 1 juli 2021. De Tozo-3 is onderdeel van het brede pakket aan maatregelen voor het ondersteunen van economie en arbeidsmarkt in de coronacrisis.

 • Verklaring burgemeester Wilma van der Rijt

  31 augustus 2020

  Op zondag 30 augustus 2020 heeft Danny Trommelen zijn ontslag ingediend als lid van de gemeenteraad van Brunssum.

 • Danny Trommelen stapt uit gemeenteraad

  30 augustus 2020

  Danny Trommelen verlaat de gemeenteraad van Brunssum.

 • Hennep aanpak Parkstad

  31 augustus 2020

  Hennep Aanpak Parkstad is een project dat op 1 juli 2019 gestart is en waarbij in een periode van 3 jaar álle bedrijfsmatige panden (loodsen, schuren, stallen, winkels) in Parkstad worden gecontroleerd op de aanwezigheid van hennepplantages of drugslabs.

 • Praat jij mee over het toekomstig evenementenaanbod in Brunssum?

  27 augustus 2020

  Brunssum kent een levendig en divers evenementenaanbod. Eigenlijk voor ieder wat wils. Ook zie je dat de meeste evenementen erg goed bezocht worden, zelfs steeds vaker door inwoners uit andere gemeenten.

 • Afvalbak op straat vol? Laat het ons weten!

  25 augustus 2020

  Door de coronatijd en het mooie weer zijn we steeds vaker buiten te vinden voor een ommetje of eten we iets lekkers op straat. Er wordt daardoor meer gebruik gemaakt van de afvalbakken in Brunssum. Het is goed dat de afvalbakken voor dit soort klein afval gebruikt worden, maar daardoor zijn ze ook sneller vol.

 • Bezoek de woonwijzerwinkel

  07 augustus 2020

  Math Houben, Wethouder Duurzaamheid in Brunssum, ontving uit handen van René Helsloot (Interim Directeur WoonWijzerWinkel) een banner van de WoonWijzerWinkel, hét energieloket voor iedereen in de regio.

 • Start bouw Orionplein en Treebeekplein

  06 augustus 2020

  Direct na de bouwvakvakantie start in Treebeek, aan het Orionplein, de bouw van de Maatschappelijke Voorziening (MV) én de 30 appartementen die daarboven komen. De MV is een project van de gemeente Brunssum.

 • Najaarskermis Brunssum gaat niet door

  06 augustus 2020

  De gemeente Brunssum heeft besloten om dit jaar de najaarskermis niet door te laten gaan. De gemeente neemt dit besluit met het oog op de huidige situatie rondom het coronavirus en acht het onverantwoord om de kermis door te laten gaan.

 • Financieel jaaroverzicht 2019

  17 september 2020

  De gemeenteraad heeft onlangs de Jaarstukken 2019 vastgesteld. In die Jaarstukken is te zien welke uitgaven en inkomsten de gemeente had in 2019.

 • Zonnepanelenproject Parkstad: meedoen kan nog steeds, ook in Brunssum

  17 juni 2020

  Inwoners van Brunssum die hun huis willen verduurzamen met zonnepanelen, kunnen nog gebruik maken van het Zonnepanelenproject Parkstad.

 • Extra hulp voor kinderen die opgroeien in armoede

  16 juni 2020

  Alle kinderen doen mee. Ook kinderen die opgroeien in gezinnen met een krappe beurs. Speciaal voor die kinderen heeft de gemeente Brunssum extraatjes. Zodat ze bijvoorbeeld lid kunnen worden van de scouting. Of kunnen sporten. Of naar de speeltuin kunnen. Of mee kunnen doen met kindervakantiewerk. Of met de fiets naar school kunnen.

 • Videoboodschap burgemeester Wilma van der Rijt

  15 juni 2020

  We gaan nu een nieuwe fase in van de coronamaatregelen, waarin we voorzichtig weer terugkeren naar een normaal leven. Burgemeester Wilma van der Rijt bedankt alle Brunssumers die deze versoepeling mogelijk hebben gemaakt, maar roept tegelijkertijd op om alert te blijven en 1,5 meter afstand te houden.

 • Ir. Op den Kampstraat wordt blauwe zone

  10 juni 2020

  De gemeente Brunssum wil de Ir. Op den Kampstraat aanwijzen als 'blauwe zone'. Hier gaat straks een maximale parkeerduur van 1,5 uur gelden.

 • 432 Zonnepanelen op sporthal Rumpen

  02 juni 2020

  In het kader van de energietransitie wil de gemeente Brunssum in de komende jaren zelf voldoende energie kunnen opwekken om in de energiebehoefte van haar eigen gebouwen te voorzien. De eerste stap daartoe is nu gezet bij de Sporthal Rumpen.

 • Help mee om Brunssum schoon te houden

  19 mei 2020

  Help mee om Brunssum schoon te houden! Dat doet u door afval mee te nemen als afvalbakken of containers vol zijn. Of door mee te helpen ons zwerfvuil op te ruimen.

 • Integraal Kind Centrum in Brunssum

  04 juni 2020

  Brunssum gaat een Integraal Kind Centrum ontwikkelen voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar. In een dergelijk kindcentrum komen onder één dak onderwijs, opvang, zorg, cultuur, sport en taalscholing samen.

 • Information about the corona virus

  26 maart 2020

  Since the corona virus (Covid-19) outbreak in China in December 2019 there have been daily developments concerning the virus and what this means for you as a citizen of the Netherlands. We would like to inform you about the current situation.

 • Informatie over het coronavirus

  25 augustus 2020

  Sinds december is er in China een uitbraak van een nieuw coronavirus (Covid-19), sindsdien wordt er dagelijks gesproken over de ontwikkelingen, in de media maar wellicht ook in uw eigen omgeving. Wij kunnen ons voorstellen dat u graag geïnformeerd blijft over de laatste stand van zaken.

 • Oudere nieuwsberichten

  Oudere nieuwsberichten kunt u vinden in het webarchief.