Nieuwsberichten

Een overzicht van nieuwsberichten door de gemeente Brunssum.

 • Vermijd blauwalg: zwem alleen op officiële zwemwaterlocaties

  13 augustus 2018

  Een laag waterpeil, hoge watertemperatuur en stilstaand water vormen het ideale klimaat voor de blauwalg. De blauwalgen of blauwwieren zijn cyanobacteriën die eruit zien als wier.

 • Reisdocumenten laten bezorgen

  14 augustus 2018

  Vraagt u bij de gemeente Brunssum een paspoort of identiteitskaart aan? Die kunt u voortaan ook laten bezorgen. Dat kan thuis, maar bijvoorbeeld ook op het werk. U hoeft dan niet meer naar het gemeentehuis te komen om het document af te halen.

 • Ruimte maken voor ‘toekomstbomen’

  30 juli 2018

  Vanaf 6 augustus 2018 voert de gemeente werkzaamheden uit in het Schutterspark. In totaal wordt circa 18 hectare bos gedund. Sommige bomen worden weggehaald om ruimte te maken voor de zogeheten ‘toekomstbomen in het gebied.

 • Nieuwe ondergrondse restafvalcontainers

  26 juli 2018

  Vanwege de verandering van 2-wekelijkse inzameling van restafval naar 4-wekelijkse inzameling, hebben de gemeenten besloten om ondergrondse containers voor restafval bij te plaatsen.

 • Reisdocument aangevraagd in april, mei of juni 2018?

  14 augustus 2018

  Heeft u een nieuw reisdocument aangevraagd in april, mei of juni 2018 ? Dan zit er mogelijk een foutje in.

 • Concept Home voor binnenstad Brunssum

  06 juli 2018

  De gemeente Brunssum start samen met C’magne het Concept Home aan de Kerkstraat 83-85 in het centrum van de stad. Het Concept Home is voor de komende 3-4 maanden dé plaats waar burgers, ondernemers, belanghebbenden en geïnteresseerden kunnen komen praten, (mee)denken, dromen en vorm geven aan de binnenstad van Brunssum. Het voormalige winkelpand is omgetoverd tot een ontmoetingsplek waar iedereen op de dinsdag- en donderdagmorgen welkom is om mee te werken aan de toekomst van de binnenstad.

 • Brunssum-Noord mogelijk ‘Proeftuin aardgasvrije wijk’

  06 juli 2018

  De gemeente Brunssum wil in aanmerking komen voor de regeling 'Proeftuin aardgasvrije wijk'. Daartoe dient de gemeente een aanvraag in bij het Rijk.

 • Dementie? We zijn zelf het medicijn!

  13 augustus 2018

  In Brunssum loopt tot eind 2018 de campagne 'We zijn zelf het medicijn'. Boodschap van de campagne is: met een gezonde leefstijl kun je dementie soms voorkomen.

 • Basisschool St. Franciscus wint Limburgse Verkeersquiz

  19 juni 2018

  Basisschool St. Franciscus is de winnaar van de Limburgse Verkeersquiz 2018.

 • Zonnepanelen plaatsen? Misschien vergunning nodig!

  22 januari 2018

  Overal in Brunssum plaatsen inwoners zonnepanelen op hun woning. Meestal is daar géén vergunning voor nodig. Maar soms wel. Daarom is het advies: als u kiest voor zonnepanelen op uw woning of bedrijfsgebouw, neem vooraf altijd even contact met de gemeente op.

 • Gemeente Brunssum start met stimulering energiecoöperaties

  Bent u geïnteresseerd in het opwekken van duurzame energie? Zou u graag samen met andere inwoners van gemeente Brunssum zelf aan de slag willen gaan om uw gemeente duurzamer te maken? Dan nodigen wij u uit om op 2 november de eerste workshop bij te wonen waarin we samen inventariseren voor welke duurzame initiatieven er interesse leeft en wat daarvan gezamenlijk uitvoerbaar is.

 • Altijd op de hoogte zijn?

  Wat is er deze week te doen in Brunssum? Wat is er te zien, te doen of goed om te weten?

 • Oudere nieuwsberichten

  Oudere nieuwsberichten kunt u vinden in het webarchief.

Uitgelicht