Nieuwsberichten

Een overzicht van nieuwsberichten door de gemeente Brunssum.

 • Bekendmakingen gemeente Brunssum

  01 juni 2023

  Wilt u wekelijks op de hoogte blijven van de bekendmakingen van de gemeente Brunssum? Neem dan een abonnement op de speciale e-mail service.

 • Film over Brunssum officieel geselecteerd voor filmfestival

  31 mei 2023

  De documentaire 'Hoop', over de Joodse onderduik in Brunssum, is officieel geselecteerd voor het Limburg Film Festival. Het festival vindt plaats in Venlo, van 1 t/m 4 juni 2023. 'Hoop' wordt vertoond op zaterdag 3 juni.

 • Kent u iemand die een lintje verdient?

  30 mei 2023

  Kent u iemand die een lintje verdient? En wilt u dat die iemand dit lintje krijgt voor Koningsdag 2024? Doe dan de aanvraag vóór 1 juli 2023.

 • Koninklijke onderscheiding voor Jo Kepers

  22 mei 2023

  Op donderdag 18 mei 2023 ontving de heer J.M.M. (Jo) Kepers een Koninklijke onderscheiding uit handen van loco-burgemeester Hugo Janssen van Brunssum.

 • Koninklijke onderscheiding voor Giel Tillmans

  22 mei 2023

  Op woensdag 17 mei 2023 ontving de heer M.E.H. (Giel) Tillmans een Koninklijke onderscheiding uit handen van loco-burgemeester Hugo Janssen.

 • Openstelling aanwijzingsprocedure lokale publieke media-instelling

  11 mei 2023

  Het Commissariaat voor de Media maakt bekend dat per heden de procedure tussentijds is opengesteld voor aanwijzing van een lokale publieke media-instelling ter uitvoering van de publieke mediaopdracht in de gemeenten Beekdaelen, Brunssum en Voerendaal.

 • Nieuwe cursus Politiek Actief in Brunssum

  10 mei 2023

  Hoe werkt de gemeente en de besluitvorming in de gemeente? Wat doet een gemeenteraad? Ik wil graag meer weten over de politiek? Bent u nieuwsgierig naar de antwoorden op deze vragen? De gemeente Brunssum organiseert een gratis cursus voor álle inwoners die zich interesseren voor de lokale politiek.

 • Tweejarig programma pakt overgewicht aan

  08 mei 2023

  In Brunssum is een tweejarig programma van start gegaan dat mensen met overgewicht naar een gezondere leefstijl begeleidt. In dit programma, healthyLIFE, werken gemeente, huisartsen, en zorgverzekeraars samen.

 • Brunssum viert 50 jaar carillon met concert door Frank Steijns

  03 mei 2023

  Frank Steijns geeft op vrijdag 5 mei, Bevrijdingsdag, een concert in Brunssum. Om 12.00 uur speelt hij op het carillon op het gemeentehuis een medley van liedjes uit de tijd van de bevrijding, onder meer van Vera Lynn en Glenn Miller.

 • Dodenherdenking in Brunssum

  02 mei 2023

  Op donderdag 4 mei 2023 vindt de jaarlijkse Dodenherdenking in Brunssum plaats. Tijdens een bijzondere ceremonie op de Algemene Begraafplaats en op het Britse Militaire Ereveld wordt stilgestaan bij de slachtoffers van oorlog en onderdrukking.

 • Gratis Cadeaukaart voor Brunssumse huishoudens

  16 mei 2023

  Voor veel huishoudens in Brunssum zijn het financieel zware tijden door de hoge inflatie en de hoge energiekosten. Daarom hebben bestuur en gemeenteraad van Brunssum besloten om alle huishoudens een extraatje te bezorgen in de vorm van een gratis Ons Brunssum Cadeaukaart van 25 euro.

 • Koninklijke onderscheidingen voor zeven Brunssumers

  26 april 2023

  Bij gelegenheid van Koningsdag 2023 ontvingen zeven inwoners van Brunssum op woensdag 26 april 2023 een Koninklijke onderscheiding. Vijf gedecoreerden werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau, twee gedecoreerden werden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

 • Koningsdag in Brunssum

  24 april 2023

  Op donderdag 27 april 2023 vinden er talloze festiviteiten plaats in Brunssum rondom de viering van Koningsdag. Tot de festiviteiten behoren een kindervrijmarkt, een Oranjebraderie en activiteiten in de wijken Langeberg en Treebeek. ’s Avonds is er in de Brikke Oave een gratis Oranjeconcert.

 • Vernieuwde trap Schutterspark officieel geopend

  20 april 2023

  Op woensdag 19 april 2023 werd de vernieuwde trap in het Schutterspark officieel geopend. Dat gebeurde door wethouder Hugo Janssen. Dansers van Dance Centre Benito Deane verzorgden een dansoptreden op de nieuwe treden.

 • Koninklijke onderscheiding voor Leo Boelen

  17 april 2023

  Op zaterdag 15 april 2023 ontving de heer L.G. (Leo) Boelen een Koninklijke onderscheiding uit handen van loco-burgemeester Hugo Janssen van Brunssum. Hij werd bij deze gelegenheid benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Naussau.

 • Heeft u herinneringen aan AFCENT in Brunssum?

  13 april 2023

  Heeft u herinneringen aan AFCENT in Brunssum? De gemeente Brunssum is op zoek naar mensen die geïnterviewd willen worden over hun ervaringen met de militairen en hun gezinnen die vanaf 1967 voor de NAVO in Brunssum en omgeving waren gestationeerd.

 • Inzage ontwerp Regionale Woonvisie Parkstad Limburg – onderdeel gemeente Brunssum

  06 april 2023

  Sinds 30 maart ligt het ontwerp van de Regionale Woonvisie Parkstad Limburg – onderdeel gemeente Brunssum ter inzage gedurende 6 weken. Om wonen en leven in Brunssum goed te houden en te blijven verbeteren, stelt de gemeente iedere vijf jaar een woonvisie op. In de woonvisie wordt beschreven wat de gemeente voor ogen heeft op het gebied van wonen en hoe ze daar samen met bewoners en andere partners aan wil gaan werken.

 • Aanpak overlast eikenprocessierups

  05 april 2023

  De eikenprocessierups is de komende maanden opnieuw in eikenbomen te vinden. De brandharen van de rups zorgen voor irritatie aan huid, ogen en luchtwegen. De gemeente neemt daarom vooraf maatregelen om de overlast zoveel mogelijk te voorkomen.

 • Vraag nu de gratis Schoolspullenpas aan!

  29 maart 2023

  Heeft u een minimuminkomen en heeft u ook schoolgaande kinderen? Vraag dan de Schoolspullenpas aan. Met deze gratis pas kunt u voor 80 of 150 euro schoolspullen kopen voor uw kinderen. De pas kan aangevraagd worden tot 31 mei 2023.

 • Veteranen adopteren wegkruisen

  29 maart 2023

  De Stichting Veteranen Brunssum gaat het beheer en onderhoud van de wegkruisen in Brunssum doen. Dat hebben gemeente en de veteranen afgesproken. De wegkruisen zijn in de afgelopen jaren allemaal opgeknapt door vrijwilliger Frans Cals.

 • Femmie Driessen maakt winnende tekening Sjors-boekje

  28 maart 2023

  Femmie Driessen van basisschool Meander ontving onlangs de felicitaties en een cadeaubon van wethouder Hugo Janssen. Zij maakte de winnende tekening voor de omslag van het nieuwe Sjors-boekje. Dit boekje is onlangs verspreid op alle basisscholen in Brunssum.

 • Oplichters aan het werk!

  21 maart 2023

  Wordt u gebeld door een bankmedewerker? Verbreek dan direct de verbinding. Het gaat namelijk om oplichters. Steeds meer mensen worden hier het slachtoffer van. Het kan ook u overkomen! Vandaar deze waarschuwing.

 • Muziekverenigingen ondertekenen Crescendo Muziekakkoord

  14 maart 2023

  Elf Brunssumse muziekverenigingen ondertekenden onlangs het Brunssum Crescendo Muziekakkoord. In dat akkoord spreken de verenigingen af om nauwer te gaan samenwerken, met als doel het versterken van het lokale verenigingsleven en van de muziekcultuur in Brunssum.

 • Partijen tekenen Woondeal Limburg voor de bouw van 26.550 woningen

  09 maart 2023

  Op donderdag 9 maart 2023 ondertekenden minister Hugo de Jonge voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening en de betrokken partijen de Woondeal Limburg. In de Woondeal staat dat er in Limburg 26.550 woningen bij komen, waarvan het grootste deel in de sociale huur, de middenhuur en de betaalbare koop. In nauwe samenwerking gaan verschillende partijen aan de slag om deze Woondeal te realiseren.

 • 7 Gratis webinars om uw huis energiezuiniger en duurzaam te maken

  09 maart 2023

  Vanaf 21 maart aanstaande kunt u een serie gratis webinars volgen over het energiezuiniger maken van uw woning. In opdracht van de Parkstadgemeenten, en dus ook gemeente Brunssum, organiseert de Woonwijzerwinkel in Kerkrade een serie webinars over het verduurzamen van woningen. De webinars zijn online te volgen of terug te kijken. U kunt zich ook opgeven als gast op de locatie in Kerkrade, waar de webinars worden gehouden.

 • Zaterdag 18 maart: vrijwilligers ruimen zwerfafval op

  08 maart 2023

  Op zaterdag 18 maart 2023 is de Nationale Opschoondag. Inwoners, ondernemers, verenigingen, en scholen komen in actie voor een omgeving zonder zwerfafval. In Brunssum vinden die dag opschoonacties plaats in alle wijken, waaraan tientallen vrijwilligers deelnemen.

 • Nieuwe herdenkingsplaquette voor Limburgia Monument

  07 maart 2023

  De Herdenkingsplaquette in de Brunssumse wijk Park Limburgia is onlangs geheel vernieuwd. De plaquette is een herinnering aan de Brunssumse voetbalclub Limburgia die in 1950 landskampioen werd. Het was de eerste Limburgse club die deze titel behaalde.

 • Ereburgerschap voor Jack Aldewereld

  03 maart 2023

  De gemeente Brunssum heeft het Ereburgerschap verleend aan Jack Aldewereld. De heer Aldewereld ontving deze hoogste gemeentelijke onderscheiding voor zijn inspanningen om aandacht te (blijven) vragen voor de bijzondere geschiedenis van de Joodse onderduik in Brunssum tijdens de Tweede Wereldoorlog.

 • Bezwaar tegen de aanslag gemeentelijke belastingen?

  01 maart 2023

  Onlangs heeft u de jaarlijkse aanslag gemeentelijke belastingen ontvangen.

 • IBA-subsidie voor Schutterspark

  27 februari 2023

  IBA Parkstad kent een subsidie van 70.000,- euro toe voor de nieuwe inrichting van het Schutterspark in Brunssum. Het geld is bedoeld voor de ontwikkeling van de promenade. De oplevering staat gepland voor 2024 en markeert een nieuwe fase in de doorontwikkeling van het park.

 • Let op: Cadeaukaart verloopt bijna

  23 februari 2023

  Twee jaar geleden, rond 1 april 2021, ontvingen alle huishoudens in Brunssum een gratis Cadeaukaart van de gemeente. Heeft u deze Cadeaukaart nog niet (volledig) uitgegeven? Doe dat snel, want de kaart verloopt op 31 maart 2023.

 • Gemeente Brunssum sluit aan bij Steenbreek

  27 februari 2023

  Gemeente Brunssum is sinds dit jaar aangesloten bij de landelijke Stichting Steenbreek. Samen maken Brunssum en Stichting Steenbreek zich sterk voor meer groen in de openbare ruimte, maar ook in privétuinen. Het doel is mensen bewust te maken van de positieve gevolgen van vergroening van Brunssum. Denk hierbij aan maatregelen die helpen om veranderingen in het klimaat op te vangen, zoals de extreme regenbuien van twee jaar geleden, maar ook aan het herstel van de leefomgeving van verschillende planten en dieren. Dat kunnen we niet alleen, dat doen we samen.

 • Burgemeester: helaas geen publieke optredens tijdens carnaval

  27 februari 2023

  Burgemeester Wilma van der Rijt zal dit jaar niet deelnemen aan het Brunssumse carnaval. Haar gezondheidstoestand laat dit niet toe. "Met spijt in mijn hart moet ik dit jaar dit prachtige feest aan mij voorbij laten gaan", zegt ze.

 • De Help Hulp 2023 bij iedereen thuis

  16 februari 2023

  In februari krijgt ieder huishouden in Brunssum een boekje van de gemeente. De Help Hulp.

 • Onderzoek Brunssumse Cadeaukaart

  10 februari 2023

  De Brunssumse Cadeaukaart is al enige tijd in omloop. Sterker nog, er zijn er inmiddels al ruim 17.000 uitgegeven én er is voor al bijna € 320.000,00 bij lokale ondernemers besteed. Wat vindt u er eigenlijk van?

 • Emmapark wordt vernieuwd

  01 februari 2023

  Op 30 januari onthulde wethouder Hugo Janssen het eerste tijdelijke paneel in het Emmapark, waarop de definitieve plannen voor het park te zien zijn. In totaal staan er drie panelen, daarmee krijgt de bezoeker een goed beeld van waaraan de komende maanden gewerkt wordt in opdracht van de gemeente Brunssum. De uitvoering van de plannen start medio april en het vernieuwde park zal klaar zijn in de zomer van 2023

 • Een 10 voor financiële gezondheid Brunssum

  31 januari 2023

  De gemeente Brunssum krijgt het rapportcijfer 10 voor de financiële positie. Dat staat in het rapport Benchmark Nederlandse Gemeenten 2023 van BDO. In dit rapport brengt de accountantsorganisatie BDO de financiële gezondheid van de 352 Nederlandse gemeenten in kaart.

 • Diploma voor baan in logistiek

  24 januari 2023

  Onlangs ontvingen 9 deelnemers aan de opleiding Logistiek een diploma. Met deze opleiding bereidt Betere Buren mensen met een bijstandsuitkering voor op een baan in de logistiek.

 • Rens Evers nieuwe gemeentesecretaris gemeente Brunssum

  20 december 2022

  Rens Evers treedt per 1 februari 2023 aan als nieuwe gemeentesecretaris van de gemeente Brunssum.

 • Wanneer ontvangt u de aanslag van de gemeentebelasting?

  03 februari 2022

  In februari 2022 ontvangt u het aanslagbiljet met de gemeentelijke- en waterschapsbelastingen. De aanslagbiljetten worden, in opdracht van de gemeente Brunssum, verstuurd door de BsGW (Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen Limburg).

 • Oudere nieuwsberichten

  Oudere nieuwsberichten kunt u vinden in het webarchief.