Nieuwsberichten

Een overzicht van nieuwsberichten door de gemeente Brunssum.

 • Eerste ondernemers voor nieuwe fase centrumplan Brunssum

  15 oktober 2018

  Onlangs startten in de Schiffelerstraat in Brunssum de werkzaamheden voor de volgende fase van het centrumplan. Hier worden 15 stadsappartementen boven ongeveer 1.000 m2 commerciële ruimte gebouwd.

 • Brunssum biedt laagdrempelige toegang tot schuldhulpverlening

  11 oktober 2018

  De schuldhulpverlening in Brunssum is goed toegankelijk voor inwoners die deze vorm van hulp zoeken.

 • Brunssum kiest voor sociaal beleid in financieel onzekere tijden

  04 oktober 2018

  De begroting van de gemeente Brunssum is op de langere termijn (2021) sluitend. In de komende twee jaar laat de begroting echter tekorten zien. Deze zijn het gevolg van ontwikkelingen waarop de gemeente geen of weinig invloed heeft. De gemeente Brunssum voert daarom in de komende jaren een behoedzaam financieel beleid waarbij verantwoord geïnvesteerd wordt in een sociaal beleid, gebaseerd op het uitgangspunt “de burger centraal”.

 • Burgertop Limburg - doet u mee?

  03 oktober 2018

  Op maandag 26 november 2018 vindt de eerste Burgertop Limburg plaats.

 • Herdenking Lancaster-monument Brunssum

  02 oktober 2018

  Op vrijdag 5 oktober 2018 vindt de jaarlijkse herdenking plaats bij het oorlogsmonument ‘Verstoorde huisraad’ in Brunssum. Het monument markeert de plek waar 76 jaar geleden, in 1942, een Britse bommenwerper neerstortte.

 • Rijksbijdrage voor aardgasvrij Brunssum-Noord

  28 september 2018

  Het stadsdeel Brunssum-Noord is geselecteerd door het ministerie van BZK als “Proeftuin Aardgasvrije wijk”. Brunssum is daarmee één van de circa twintig gemeenten die van het Rijk een financiële uitkering krijgen om te leren hoe een bestaande wijk succesvol van het aardgasnetwerk gehaald kan worden samen met bewoners, gebouweigenaren, woningcorporaties, netbeheerders, energieleveranciers en andere bedrijven.

 • Red een mensenleven!

  25 september 2018

  Red een mensenleven en sluit je aan bij het reanimiatie-netwerk Hartslag Nu in Brunssum!

 • Nieuwe gemeentegids verkrijgbaar

  25 september 2018

  De nieuwe gemeentegids is verschenen. De gids is verkrijgbaar op een aantal centrale verspreidpunten in de gemeente.

 • OCB organiseert promotiemarkt verenigingen

  24 september 2018

  OCB stelt de verenigingen uit Brunssum in de gelegenheid om hun kas te spekken en nieuwe leden te werven door middel van deelname aan de promotiemarkt.
  Voor elke vereniging die deelneemt plaatst OCB een kraam in hartje Brunssum!

 • Innovatieve aanpak helpt 50 mensen aan een baan

  13 september 2018

  In de afgelopen 2 jaar hebben 50 mensen in Brunssum een baan gevonden dankzij innovatieve, onorthodoxe marktoplossingen.

 • Dag van de Mantelzorg op 5 november

  13 september 2018

  Op maandag 5 november 2018 vindt in Brunssum de Dag van de Mantelzorg plaats.

 • Voorlezen Week van de Alfabetisering 2018

  11 september 2018

  Op vrijdag 7 september 2018 werden kinderen van groep 3 van basisschool St. Franciscus voorgelezen door bijzondere gasten: oud-profvoetballers Nathan Rutjes en Roel Brouwers.

 • CycloMedia maakt foto’s

  05 september 2018

  Cyclomedia maakt momenteel foto’s in Brunssum. Met speciaal uitgeruste voertuigen maakt CycloMedia 360 graden panoramafoto’s vanaf de openbare weg.

 • Aanvragen tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten

  29 augustus 2018

  Ook in 2018 kunnen inwoners die in de afgelopen 3 jaar hun eigen risico van de zorgverzekering opgebruikt hebben, een tegemoetkoming van € 150,- krijgen van de gemeente Brunssum voor de extra kosten die zij hebben.

 • Start sloop voormalig Atrium ziekenhuis

  27 augustus 2018

  Het voormalige Atrium ziekenhuis aan de Kochstraat in Brunssum staat al geruimde tijd leeg. De eigenaar van het pand heeft besloten om op korte termijn tot sloop van een groot deel van de aanwezige gebouwen over te gaan.

 • Wie wordt vrijwilliger/sporter/vereniging van het jaar?

  28 augustus 2018

  Wie wordt de vrijwilliger, sporter en vereniging van het jaar 2018? De gemeente Brunssum roept inwoners op om hun favorieten te nomineren. Bij de gemeente liggen daarvoor speciale nominatieformulieren klaar. Tot uiterlijk 25 oktober 2018 kunnen kandidaten aangemeld worden. Op vrijdag 23 november 2018 worden de winnaars bekendgemaakt tijdens het Brunssum Gala.

 • Nieuwe ondergrondse restafvalcontainers

  26 juli 2018

  Vanwege de verandering van 2-wekelijkse inzameling van restafval naar 4-wekelijkse inzameling, hebben de gemeenten besloten om ondergrondse containers voor restafval bij te plaatsen.

 • Reisdocument aangevraagd in april, mei of juni 2018?

  14 augustus 2018

  Heeft u een nieuw reisdocument aangevraagd in april, mei of juni 2018 ? Dan zit er mogelijk een foutje in.

 • Concept Home voor binnenstad Brunssum

  06 september 2018

  De gemeente Brunssum start samen met C’magne het Concept Home aan de Kerkstraat 83-85 in het centrum van de stad. Het Concept Home is voor de komende 3-4 maanden dé plaats waar burgers, ondernemers, belanghebbenden en geïnteresseerden kunnen komen praten, (mee)denken, dromen en vorm geven aan de binnenstad van Brunssum. Het voormalige winkelpand is omgetoverd tot een ontmoetingsplek waar iedereen op de dinsdag- en donderdagmorgen welkom is om mee te werken aan de toekomst van de binnenstad.

 • Brunssum-Noord mogelijk ‘Proeftuin aardgasvrije wijk’

  06 juli 2018

  De gemeente Brunssum wil in aanmerking komen voor de regeling 'Proeftuin aardgasvrije wijk'. Daartoe dient de gemeente een aanvraag in bij het Rijk.

 • Dementie? We zijn zelf het medicijn!

  13 augustus 2018

  In Brunssum loopt tot eind 2018 de campagne 'We zijn zelf het medicijn'. Boodschap van de campagne is: met een gezonde leefstijl kun je dementie soms voorkomen.

 • Zonnepanelen plaatsen? Misschien vergunning nodig!

  22 januari 2018

  Overal in Brunssum plaatsen inwoners zonnepanelen op hun woning. Meestal is daar géén vergunning voor nodig. Maar soms wel. Daarom is het advies: als u kiest voor zonnepanelen op uw woning of bedrijfsgebouw, neem vooraf altijd even contact met de gemeente op.

 • Altijd op de hoogte zijn?

  Wat is er deze week te doen in Brunssum? Wat is er te zien, te doen of goed om te weten?

 • Oudere nieuwsberichten

  Oudere nieuwsberichten kunt u vinden in het webarchief.

Uitgelicht