Nieuwsberichten

Een overzicht van nieuwsberichten door de gemeente Brunssum.

 • Aanvraag mantelzorgwaardering verlengd tot 1 januari 2021

  03 december 2020

  Het aanvragen van een mantelzorgwaardering voor 2020 is verlengd. U kunt deze waardering nu aanvragen tot 1 januari 2021.

 • Gemeente verwijdert caravans aan de Emmaweg

  01 december 2020

  De gemeente Brunssum heeft op dinsdag 1 december 2020 de caravans aan de Emmaweg in Brunssum laten weghalen. Hiermee geeft de gemeente uitvoering aan een uitspraak van de rechtbank van Roermond.

 • Gratis stoffen mondkapjes voor mensen met laag inkomen

  02 december 2020

  De gemeente Brunssum stelt stoffen mondkapjes beschikbaar voor inwoners met een smalle beurs. De mondkapjes kunnen worden aangevraagd bij de gemeente en worden dan per post toegestuurd. Per persoon (vanaf 13 jaar) kunnen twee gratis mondkapjes worden aangevraagd.

 • Caravans aan de Emmaweg weggehaald

  25 november 2020

  De familie Snijders heeft op woensdag 25 november 2020 de caravans aan de Emmaweg in Brunssum zelf weggehaald. Dat was nadat de gemeente Brunssum had aangegeven om handhavend op te treden tegen de aanwezigheid van de caravans.

 • Oranje Lindeplein tegen geweld tegen vrouwen

  24 november 2020

  Het Lindeplein in Brunssum kleurt vanaf woensdag 25 november 2020 twee weken lang oranje. Hiermee betuigt de gemeente Brunssum steun aan de wereldwijde campagne van de VN tegen Geweld tegen Vrouwen, Orange the World.

 • Brunssum zamelt 712 winterjassen in

  20 november 2020

  De actie Geef een Jas! heeft in Brunssum 712 winterjassen opgeleverd. Dat maakten burgemeester Wilma van der Rijt en wethouder Hugo Janssen bekend bij het afsluiten van de actieperiode op vrijdag 20 november.

 • Gezocht: verhalen over de Joodse onderduik

  19 november 2020

  De gemeente Brunssum en de Jack Aldewereld Stichting i.o. zijn op zoek naar verhalen over de Joodse onderduik in Brunssum tijdens de Tweede Wereldoorlog.

 • Rechter: familie Snijders moet vertrekken

  18 november 2020

  De familie Snijders dient uiterlijk woensdag 25 november de tijdelijke plaatsing van drie caravans op een locatie aan de Emmaweg in Brunssum te beëindigen. Gebeurt dit niet, dan zal de gemeente Brunssum handhavend optreden.

 • Prijswinnaars zonnepanelenwedstrijd

  18 november 2020

  Afgelopen zomer daagde wethouder Math Houben de inwoners van Brunssum uit om een gokje te wagen. Het ging om de totale opbrengst van de 432 nieuw geplaatste zonnepanelen op Sporthal Rumpen tussen 1juli tot 15 september. Onlangs ontvingen de twee prijswinnaars hun prijs.

 • Uittreksel aanvragen? Ga naar de gemeente!

  18 november 2020

  Heeft u een uittreksel nodig van de gemeente? Voorkom extra kosten en vraag dit direct aan bij de gemeente!

 • Documentaire over kampioenschap Limburgia in 1950

  16 november 2020

  In 1950 werd de mijnwerkersploeg van voetbalvereniging Limburgia uit Brunssum kampioen van Nederland, na een 0-6 overwinning op Ajax. Hierover is nu een documentaire gemaakt, Victorie in de Mijnen.

 • Geen Parade in 2021

  13 november 2020

  Worldfestival Parade Brunssum zal ook in 2021 niet plaatsvinden. Dat hebben het bestuur van de Stichting Worldfestival Parade en de gemeente Brunssum besloten.

 • Sinterklaas in Brunssum

  12 november 2020

  Vanaf zaterdag 14 november 2020 vinden er diverse Sinterklaasacties plaats in het winkelcentrum van Brunssum. De acties komen in de plaats van de traditionele intocht, die dit jaar niet doorgaat vanwege de coronamaatregelen.

 • Begroting 2021: waaraan geeft de gemeente volgend jaar geld uit?

  17 november 2020

  Op 10 november 2020 heeft de gemeenteraad de Programmabegroting 2021 vastgesteld. In de begroting is vastgelegd waaraan de gemeente in 2021 geld gaat uitgeven.

 • Poppy Day in Brunssum

  11 november 2020

  Vandaag, woensdag 11 november, is het Poppy Day. Op deze dag, 102 jaar na het einde van de Eerste Wereldoorlog, herdenken de Britten de slachtoffers van oorlogen. Ook in Brunssum.

 • Geef een jas: tussenstand 74 jassen

  09 november 2020

  In één week tijd hebben inwoners van Brunssum 74 winterjassen gedoneerd. Ze deden mee aan de provinciale actie Geef een jas!

 • Burgemeester Van der Rijt ambassadeur voor de AEFA

  03 november 2020

  Onlangs ontving burgemeester Wilma van der Rijt het 'Ambassadeurs Certificaat' uit handen van Arthur Lieuwen, President van de America Europe Friendship Association (AEFA). Het certificaat symboliseert haar benoeming tot ambassadeur van de AEFA.

 • Opschorting handhaving familie Snijders

  02 november 2020

  Op last van de rechtbank Roermond heeft de gemeente Brunssum besloten om voorlopig niet handhavend op te treden tegen de tijdelijke plaatsing van drie caravans van de familie Snijders in Brunssum.

 • Geef een jas!

  02 november 2020

  Vanaf maandag 2 november loopt in Brunssum de actie 'Geef een jas!'. Een actie die bedoeld is om de meest kwetsbare mensen in Brunssum en Limburg een warme winterjas te geven.

 • Brunssumse Helena Santing oudste inwoner van Limburg

  30 oktober 2020

  Mevrouw Helena Santing-Krikken uit Brunssum is de oudste inwoner van Limburg. Zij vierde in maart 2020 haar 106e verjaardag.

 • Gratis mondkapjes voor Brunssumers met kleine beurs

  27 oktober 2020

  De verwachting is dat ergens in november 2020 het dringend advies van het kabinet om een mondkapje te dragen een plicht wordt. Zeker voor mensen met een kleinere beurs betekent het ook financieel nogal wat om een mondkapje te dragen. Als een kleine bijdrage stelt de gemeente Brunssum voor hen een aantal gratis mondkapjes ter beschikking.

 • Mantelzorg en corona in Brunssum

  14 oktober 2020

  In Brunssum is ondersteuning voor mantelzorgers aanwezig. Juist nu, juist in deze moeilijke coronatijden, kan er behoefte zijn aan een luisterend oor, tips, adviezen en/of behoefte aan respijtzorg (vervangende mantelzorg.

 • Samenscholingsverbod voor jongeren in centrum Brunssum

  08 oktober 2020

  De burgemeester van Brunssum heeft een samenscholingsverbod afgekondigd voor het centrum van Brunssum. De maatregel heeft betrekking op jongeren in de leeftijd van 10 tot 23 jaar en houdt in dat zij zich in het aangegeven gebied niet in groepen mogen ophouden groter dan 4 personen.

 • Brunssum brengt cultuur dichter bij inwoner

  07 oktober 2020

  Het cultuurbeleid van de gemeente Brunssum staat de komende jaren in het teken van het versterken van de podiumkunsten en van de 'community art'.

 • Brunssum legt gebiedsverboden op

  07 oktober 2020

  Aan twee jongeren is per direct een gebiedsverbod opgelegd voor het centrum van Brunssum.

 • Zwembad De Bronspot 50 jaar!

  05 oktober 2020

  In oktober 1970 ging Zwembad De Bronspot open. Deze maand viert het zwembad de 50e verjaardag.

 • Reconstructie Rembrandtstraat gereed

  02 oktober 2020

  Op maandag 2 maart 2020 werd aan de Rembrandtstraat gestart met een flinke reconstructie. Zowel de riolering als het asfalt waren aan vervanging toe. Op vrijdag 2 oktober, aan het einde van de dag is het project afgerond.

 • Mondkapje in gemeentewinkel

  02 oktober 2020

  Vanaf vrijdag 2 oktober vragen wij bezoekers van onze gemeentewinkel om een mondkapje te dragen. Dit is in lijn met het dringende advies van de overheid om een mondkapje te dragen in de publieke binnenruimte. Ook bij een afspraak in een van onze spreekkamers verzoeken wij bezoekers een mondkapje te dragen.

 • Samen pakken we armoede aan

  01 oktober 2020

  Op zaterdag 17 oktober is wereldwijd aandacht voor het bestrijden van armoede. Ook in Brunssum. Kom daarom op deze dag naar de speciale informatiemarkt.

 • GGD doet onderzoek naar gezondheid

  22 september 2020

  Enkele duizenden inwoners van Brunssum ontvangen in september een uitnodiging van de GGD om mee te doen aan de ‘GGD Gezondheidsmeter 2020’. De GGD doet dit onderzoek omdat de gemeente Brunssum graag wil weten hoe het met de inwoners gaat.

 • Brunssum aan de slag op World Cleanup Day

  21 september 2020

  Op zaterdag 19 september was het World Cleanup Day. In Brunssum gingen medewerkers van het NAVO-hoofdkwartier samen met inwoners aan de slag om zwerfvuil te ruimen. Dat gebeurde in Brunssum-Noord en in Brunssum-Zuid.

 • Historische muurschildering Van Bree hersteld

  16 september 2020

  De restauratie van de historisch belangrijke muurschildering van het voormalige Transportbedrijf Van Bree in Brunssum is voltooid.

 • Plafond voor aantal ontheffingen per blauwe zone

  17 september 2020

  De gemeente Brunssum gaat werken met een maximum voor het aantal parkeerontheffingen per blauwe zone. Dit 'plafond' ligt in totaal iets hoger dan het huidige aantal ontheffingen. Ook komen alleen bewoners in bepaalde aanliggende straten nog in aanmerking voor een parkeerontheffing. De nieuwe regels gaan in per 1 december 2020.

 • College van B&W legt verantwoording af

  15 september 2020

  Deze week wordt in heel Brunssum de Verantwoordingskrant verspreid. In deze krant legt het college van Burgemeester en Wethouders verantwoording af.

 • Tozo verlengd tot 1 juli 2021

  08 september 2020

  De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) wordt verlengd tot 1 juli 2021. De Tozo-3 is onderdeel van het brede pakket aan maatregelen voor het ondersteunen van economie en arbeidsmarkt in de coronacrisis.

 • Hennep aanpak Parkstad

  31 augustus 2020

  Hennep Aanpak Parkstad is een project dat op 1 juli 2019 gestart is en waarbij in een periode van 3 jaar álle bedrijfsmatige panden (loodsen, schuren, stallen, winkels) in Parkstad worden gecontroleerd op de aanwezigheid van hennepplantages of drugslabs.

 • Afvalbak op straat vol? Laat het ons weten!

  25 augustus 2020

  Door de coronatijd en het mooie weer zijn we steeds vaker buiten te vinden voor een ommetje of eten we iets lekkers op straat. Er wordt daardoor meer gebruik gemaakt van de afvalbakken in Brunssum. Het is goed dat de afvalbakken voor dit soort klein afval gebruikt worden, maar daardoor zijn ze ook sneller vol.

 • Bezoek de woonwijzerwinkel

  07 augustus 2020

  Math Houben, Wethouder Duurzaamheid in Brunssum, ontving uit handen van René Helsloot (Interim Directeur WoonWijzerWinkel) een banner van de WoonWijzerWinkel, hét energieloket voor iedereen in de regio.

 • Start bouw Orionplein en Treebeekplein

  06 augustus 2020

  Direct na de bouwvakvakantie start in Treebeek, aan het Orionplein, de bouw van de Maatschappelijke Voorziening (MV) én de 30 appartementen die daarboven komen. De MV is een project van de gemeente Brunssum.

 • Najaarskermis Brunssum gaat niet door

  06 augustus 2020

  De gemeente Brunssum heeft besloten om dit jaar de najaarskermis niet door te laten gaan. De gemeente neemt dit besluit met het oog op de huidige situatie rondom het coronavirus en acht het onverantwoord om de kermis door te laten gaan.

 • Financieel jaaroverzicht 2019

  17 september 2020

  De gemeenteraad heeft onlangs de Jaarstukken 2019 vastgesteld. In die Jaarstukken is te zien welke uitgaven en inkomsten de gemeente had in 2019.

 • Zonnepanelenproject Parkstad: meedoen kan nog steeds, ook in Brunssum

  17 juni 2020

  Inwoners van Brunssum die hun huis willen verduurzamen met zonnepanelen, kunnen nog gebruik maken van het Zonnepanelenproject Parkstad.

 • Extra hulp voor kinderen die opgroeien in armoede

  16 juni 2020

  Alle kinderen doen mee. Ook kinderen die opgroeien in gezinnen met een krappe beurs. Speciaal voor die kinderen heeft de gemeente Brunssum extraatjes. Zodat ze bijvoorbeeld lid kunnen worden van de scouting. Of kunnen sporten. Of naar de speeltuin kunnen. Of mee kunnen doen met kindervakantiewerk. Of met de fiets naar school kunnen.

 • Ir. Op den Kampstraat wordt blauwe zone

  10 juni 2020

  De gemeente Brunssum wil de Ir. Op den Kampstraat aanwijzen als 'blauwe zone'. Hier gaat straks een maximale parkeerduur van 1,5 uur gelden.

 • 432 Zonnepanelen op sporthal Rumpen

  02 juni 2020

  In het kader van de energietransitie wil de gemeente Brunssum in de komende jaren zelf voldoende energie kunnen opwekken om in de energiebehoefte van haar eigen gebouwen te voorzien. De eerste stap daartoe is nu gezet bij de Sporthal Rumpen.

 • Integraal Kind Centrum in Brunssum

  04 juni 2020

  Brunssum gaat een Integraal Kind Centrum ontwikkelen voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar. In een dergelijk kindcentrum komen onder één dak onderwijs, opvang, zorg, cultuur, sport en taalscholing samen.

 • Informatie over het coronavirus

  01 december 2020

  Sinds december is er in China een uitbraak van een nieuw coronavirus (Covid-19), sindsdien wordt er dagelijks gesproken over de ontwikkelingen, in de media maar wellicht ook in uw eigen omgeving. Wij kunnen ons voorstellen dat u graag geïnformeerd blijft over de laatste stand van zaken.

 • Oudere nieuwsberichten

  Oudere nieuwsberichten kunt u vinden in het webarchief.