35 duizend euro voor Os Hoes

Het Oranje Fonds doneert 35 duizend euro aan het Brunssumse project Os Hoes.

Os Hoes is een gezamenlijk initiatief van CMWW, gemeente Brunssum, Krediet Bank Limburg, ISD BOL en Betere Buren. Os Hoes dient als steunpunt voor inwoners die vragen hebben over financiële zaken. Het is een laagdrempelig ontmoetingspunt in Brunssum-Noord, met inloopmomenten waar inwoners terecht kunnen voor informatie en advies, en een kopje koffie of thee.

Os Hoes ging in december 2018 van start.

Mobility Mentoring

Bij Os Hoes werken professionals én vrijwilligers. Zij maken gebruik van Mobility Mentoring om mensen met financiële problemen te helpen. Geldzorgen en schulden leiden tot stress, dat vervolgens weer invloed heeft op het gedrag van mensen. Hierdoor zijn ze minder goed in staat keuzes voor de lange termijn te maken en om te gaan met tegenslag.

De werkwijze van Mobility Mentoring is gericht op het omgaan met deze stress, door de nadruk op positieve waardering voor wat er wél lukt. Dit draagt bij aan een effectievere aanpak van (financiële) problemen. Door eerst de oorzaak van de stress weg te werken, ontstaat er ruimte om te werken aan doelen op langere termijn. Deze werkwijze maakt het voor mensen met financiële problemen mogelijk om een voor zichzelf een stabiele, stressvrije en financieel gezonde toekomst te creëren.

De donatie van 35 duizend euro van het Oranje Fonds is een bijdrage aan de kosten voor het eerste jaar van het project Os Hoes. Het project past in de doelstelling van het Oranje Fonds, dat ernaar streeft dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving. Daarom steunt het Fonds jaarlijks duizenden projecten die mensen met elkaar verbinden.