Burgemeester Van der Rijt ambassadeur voor de AEFA

Onlangs ontving burgemeester Wilma van der Rijt het 'Ambassadeurs Certificaat' uit handen van Arthur Lieuwen, President van de America Europe Friendship Association (AEFA). Het certificaat symboliseert haar benoeming tot ambassadeur van de AEFA.

In Limburg is de America-Europe Friendship Association (AEFA) actief.

Deze vereniging heeft als doel om de sociale, culturele en vriendschappelijke banden te versterken tussen Noord-Amerikanen en Europeanen, in het bijzonder in Limburg.

De Association wil onder meer een beter begrip en meer waardering creëren voor instituten als de NAVO en de Europese Unie en daarmee waarden als vrijheid, democratie, vrede, veiligheid en stabiliteit versterken. 

De AEFA heeft op dit moment meer dan 420 leden, verdeeld over 12 nationaliteiten.

AEFA in Brunssum

Vanwege de aanwezigheid van de NAVO in Brunssum is de gemeente Brunssum een natuurlijke partner voor de AEFA. Om die reden is burgemeester Wilma van der Rijt onlangs gevraagd als officiële ambassadeur voor de AEFA. 

Door het aanvaarden van het ambassadeurschap verwacht burgemeester Van der Rijt de relatie te versterken met de NAVO-basis en met de overige internationale gasten en partners die gehuisvest zijn in de gemeente Brunssum. Dat gebeurt niet alleen vanuit goed gastheerschap, maar ook vanuit de wens om door internationale samenwerking te komen tot een versterkte sociale, culturele en economische kruisbestuiving tussen de lokale en internationale gemeenschappen.

Ambassadeurschap AEFA webBurgemeester Wilma van der Rijt ontvangt het 'Ambassadeurs Certificaat' uit handen van Arthur Lieuwen, President van de AEFA (3e van links). Bij de uitreiking waren ook Vice-President Egid Schoonbrood van de AEFA aanwezig (2e van links), alsmede Capt. Ryan Manning, USCG. Foto: Emile Verhijden.