Hulp tijdens de coronacrisis

Sommige mensen hebben het extra moeilijk als gevolg van de maatregelen tegen het coronavirus. Heeft u hulp nodig tijdens de coronacrisis? Kijk hier waar u terecht kunt voor financiële, sociale of emotionele ondersteuning.

Het Centrum voor Maatschappelijk Werk en Welzijnswerk (CMWW) brengt vraag en aanbod samen van mensen die elkaar kunnen helpen.

Maaltijd thuis

Indien u niet meer in staat bent zelf te koken, dan kan CMWW samen met u een oplossing vinden.

Vervoer

Indien u dringend behoefte hebt aan noodzakelijk vervoer, dan kunt u dit kenbaar maken. Het CMWW neemt snel contact met u op om de mogelijkheden te onderzoeken.

Luisterend oor

Indien u zich eenzaam voelt en een vrijblijvend gesprek met iemand wilt voeren, dan kunt u contact opnemen met het CMWW.

Vrijwilliger

Wilt u iets doen voor anderen, juist in deze moeilijke periode? Dan kunt u zich aanmelden bij het CMWW. 

Ook als u andere vragen heeft, kunt u contact opnemen met het CMWW. Bel 088 45 52 500, of kijk op www.cmww.nl

 

Help2Je zit thuis en voelt je alleen, bang of verloren? Deze tips kunnen je helpen

Door de coronacrisis zijn we veel meer thuis dan anders. Sociale contacten zijn minder. Daardoor kunnen we ons alleen gaan voelen, of bang of verdrietig. Wat kun je doen als de spanningen oplopen? Als je je zorgen maakt over familie, vrienden, buren? Of als je je alleen voelt, iemand verloren hebt, of bang bent?

Hieronder vind je een aantal tips

#goedverbonden, (085) 864 01 64

Wanneer er spanningen zijn in een gezin kun je bellen voor een luisterend oor of voor advies. Bereikbaar maandag t/m vrijdag. 

De Luisterlijn, (0900) 0767, of chat, www.deluisterlijn.nl

Je kunt hier praten over je eenzaamheid, verdriet, zorgen, verlies of iets anders. Bereikbaar 24 uur per dag.

Veilig Thuis, (0800) 2000

Hier kun je terecht voor advies, ondersteuning en het melden van huiselijk geweld en kindermishandeling. Voor jezelf, maar ook als je je zorgen maakt over iemand anders. Je kunt ook bellen als je vragen hebt, of alleen vermoedens. Bereikbaar 24 uur per dag. Ook via mail, contact@veiligthuiszl.nl.

Kindertelefoon, (0800) 0432 of chat, www.kindertelefoon.nl

Voor jongeren. Om (anoniem) te praten over en te vragen naar alles wat je bezighoudt. Bereikbaar elke dag van 11 tot 21 uur.

App Care-Free

Ben je tussen de 10 en 18 jaar. Dan bied deze app je informatie over kindermishandeling. Voor jezelf, maar ook als je vermoedens hebt over een vriendje of vriendinnetje. De app is gratis en anoniem te gebruiken. De app kan gedownload worden via Google Play Store of de Apple App Store.

 

HelpHulp bij geldzorgen

Het zijn aparte tijden. Sommige mensen verliezen hun baan, zelfstandigen raken zonder werk en het kan zo maar zijn dat het geld opraakt. Ga niet meteen geld lenen! Zoek eerst hulp. 

Heeft u schulden en weet u niet wat u moet doen? U heeft een lening die u niet kunt terugbetalen? U heeft een huurachterstand, of andere rekeningen die u niet kunt betalen?

Ons advies is: wacht niet te lang met het vragen van hulp bij problemen met schulden. Als u niets doet, dan worden de schulden alleen maar groter. De problemen stapelen zich dan vaak op. Wacht niet en kom in actie.

Hulp vragen

In Os Hoes kunt u praten met mensen die u kunnen helpen met financiële zaken.

Os Hoes is gevestigd in Brunssum-Noord. U kunt terecht aan de Florence Nightingalestraat 6A op dinsdag, woensdag en donderdag van 9.00-13.00 uur.

U kunt ook contact opnemen met het toegangsteam CMWW: