Koninklijke onderscheiding voor Ans Enthoven

Op donderdag 21 december 2023 ontving mevrouw A.M. (Ans) Enthoven-Vrugt een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Wilma van der Rijt van Brunssum.

Zij werd bij deze gelegenheid benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Naussau. Mevrouw Enthoven krijgt de onderscheiding vanwege haar verdiensten voor het CMWW en Parochie St. Gregorius.

Ans Enthoven (77) is sinds 2002 actief als vrijwilliger, eerst bij de Stichting Ouderenwelzijn, later bij het Centrum voor Maatschappelijk Werk en Welzijnswerk (CMWW) Brunssum, als coördinator van Tafeltje Dekje.

Tafeltje Dekje verzorgt dagelijks de maaltijden voor inwoners van 55 jaar en ouder. Deze service zorgt ervoor dat de inwoners gezonde en voedzame maaltijden krijgen en dat ze langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Tafeltje Dekje verzorgt jaarlijks in Brunssum circa 10.000 maaltijden.

Als coördinator draagt mevrouw Enthoven de zorg voor de hele logistiek rondom de bezorging van de maaltijden. Zij stuurt de vrijwilligers/chauffeurs aan, controleert bestellingen, verzorgt de inkoop, de was en de uitbetaling van de vrijwilligersvergoedingen. Zij is het aanspreekpunt en de vertrouwenspersoon, zowel voor cliënten als voor de circa 35 vrijwilligers.

Naast het vrijwilligerswerk bij het CMWW zet mevrouw Enthoven zich sinds 2013 ook in als lector voor de parochie St. Gregorius, waarbij zij de deken ondersteunt bij de heilige diensten en het was- en strijkgoed verzorgt.