Mantelzorg en corona in Brunssum

In Brunssum is ondersteuning voor mantelzorgers aanwezig. Juist nu, juist in deze moeilijke coronatijden, kan er behoefte zijn aan een luisterend oor, tips, adviezen en/of behoefte aan respijtzorg (vervangende mantelzorg.

Soms hebben mensen meer nodig dan goede zorg alleen; een extra luisterend oor bijvoorbeeld, of iemand die activiteiten met hem of haar onderneemt. In veel gevallen nemen mantelzorgers veel van deze zaken op zich, maar ook voor hen is het prettig als ze af en toe worden ontlast en kunnen terugvallen op een organisatie die met hen meedenkt. 

Mantelzorg in coronatijdMantelzorg: bij iedereen weer anders

Veel mensen zorgen voor een zieke partner, een ouder wordende vader of moeder, voor een gehandicapte zoon of dochter, voor een hulpbehoevende vriend(in) of buur. Deze hulp uit liefde of persoonlijke betrokkenheid wordt mantelzorg genoemd. Mantelzorg is bij iedereen weer anders. Sommigen zorgen vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week. Anderen helpen met huishoudelijk werk of komen iedere dag even langs. Vaak neemt de zorg in de loop der tijd toe. 

Uiteindelijk staan veel mantelzorgers dag en nacht paraat, soms jarenlang. 

Een uitdaging

In deze bijzondere tijden van Corona is het nog meer een uitdaging om mantelzorger te zijn. Naast de dagdagelijkse zorgen wordt je bewegingsvrijheid door de landelijke maatregelen beperkt en wordt de professionele zorg aangepast, verminderd of soms zelfs gestopt. De druk wordt hoog en ondersteuning is gewenst.

In de gemeente Brunssum is ondersteuning voor mantelzorgers beschikbaar. 

Mocht u zeker in deze moeilijke tijden behoefte hebben aan een luisterend oor, tips, adviezen en/of behoefte hebben aan respijtzorg (vervangende mantelzorg), dan kunt u contact opnemen met het Steunpunt voor Mantelzorgers Parkstad (045-2114000) of het Centrum voor maatschappelijk werk en welzijn ( 088-4552500).  

Voor meer informatie kunt u de website raadplegen www.mantelzorgparkstad.nl. of www.cmww.nl/dienst/mantelzorg-bij-cmww.