NL Doet op 28 en 29 mei 2021

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 mei 2021 vinden in Brunssum twee grote vrijwilligersdagen plaats. Je kunt je nu opgeven voor één van deze activiteiten van NL Doet.

Tijdens ‘NL Doet’ steken mensen de handen uit de mouwen om gedurende een dag(deel) vrijwilligerswerk te verrichten. In Brunssum kunnen vrijwilligers op ongeveer 10 plekken aan de slag.

‘NL Doet’ is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Met NL Doet stimuleert het Oranje Fonds jong en oud om zich in te zetten voor de samenleving.

Veilig in coronatijd

NL Doet 2021 houdt zich aan de coronamaatregelen. Zo zijn veel klussen kleinschalig en vinden ze plaats in de buitenlucht. Ook stelt het Oranje Fonds geld beschikbaar voor de aanschaf van beschermende middelen. En organisatoren van de klussen en de vrijwilligers wordt opgeroepen zich aan de regels te houden.
Dus: NL Doet alléén als het veilig en verantwoord kan. Het kan dus zijn dat klussen op het laatste moment worden geannuleerd.

NL Doet in Brunssum

In Brunssum kunnen dit jaar vrijwilligers aan de slag bij onder meer de volgende klussen:

Vrijdag 28 mei

  • Meer geur en kleur voor de binnentuin van Zorgcentrum Schuttershof (Kochstraat 10). Vrijwilligers planten samen eenjarige zomerbloeiers en geurende struiken zodat bewoners straks kunnen genieten van vlinders. Tussen 10 en 15 uur.
  • Bewoners van het wijkteam Zuid gaan zwerfafval in de wijk en de omliggende groenvoorzieningen en parken opruimen, voor een mooie zomer. Wie doet mee? Van 09.30 tot 12 uur.
  • Zorgcentrum Emmastaete (Akerstraat-Noord) wil bewoners laten genieten van een moestuin/belevingstuin. Wie komt helpen deze aan te leggen? Werken in het groen van 08.30 tot 17 uur.

Zaterdag 29 mei

  • Huize Louise (Vijverlaan 5) organiseert een speurtocht/wandeling voor de bewoners, met leuke opdrachten en kleine versnaperingen. Per bewoner wordt één vrijwilliger gezocht. Van 14 tot 17 uur.
  • Speeltuin 't Klingeltje zoekt vrijwilligers voor onderhoud aan speeltoestellen, groen en afrastering. Grote en kleine handjes zijn welkom. Van 10 tot 16 uur.
  • Tobas Jeugdhulp (Zonnestraat 5) zoekt vrijwilligers voor het aanplanten van de tuin met bloemen, planten en bomen. Van 13 tot 17 uur.
  • Laat het Clemensdomein weer stralen! Help mee met het poetsen van het kerkje en het opknappen van de omgeving: rommel opruimen, planten snoeien, afrastering en paden herstellen, et cetera. Van 10.30 tot 16 uur. 
  • Philadelphia Zorg (Treebeekstraat) zoekt vrijwilligers die met bewoners willen wandelen in de natuur om de hoek of winkelen. Van 13 tot 16 uur.
  • Droomgaard West (Treebeek) kreeg onlangs een nieuwe schuur. Nu moet deze in de verf worden gezet. Vrijwilligers zijn welkom van 10 tot 16.30 uur.

Aanmelden

Wil je je opgeven voor één van deze klussen? Ga dan naar www.nldoet.nl’. Daar vind je een overzicht van alle klussen, met tijdstippen, locaties en aantallen plekken die nog vrij zijn.


NLdoet 2021