Petitie behoud ziekenhuis Parkstad tekenen in Brunssum

Vanaf deze week kan de petitie voor het behoud van een volwaardig ziekenhuis in Parkstad ook op papier worden getekend in het gemeentehuis van Brunssum en bij de meeste huisartsen en zorginstellingen in Brunssum. Uiteraard kan de petitie ook online worden getekend op www.behoudziekenhuisparkstad.nl.

Het Zuyderland ziekenhuis in Heerlen dreigt in 2030 alle bedden voor opnames en de spoedeisende hulp kwijt te raken. De voltallige gemeenteraad en het college van B&W van Brunssum sloten zich eind juli aan bij de Ziekenhuisallliantie die gemeente Heerlen oprichtte om dit te voorkomen. Ook Landgraaf, Kerkrade, Voerendaal, Simpelveld, Gulpen-Wittem & Vaals hebben zich aangesloten bij deze Ziekenhuisalliantie. De Ziekenhuisalliantie wil op 23 september een petitie aanbieden aan de besluitvormers tijdens de door hen georganiseerde protestmars.

Om ook minder digitaal vaardige inwoners hun stem te kunnen laten horen liggen er  t/m 20 september petitieformulieren in de gemeentewinkel van Brunssum. Tijdens de openingstijden (maandag t/m donderdag tussen 9 en 16 uur, vrijdag tussen 9 en 12 uur, en op donderdag tussen 17 en 19 uur) kunnen mensen dus aan het Lindeplein terecht om een petitieformulier in te vullen. Verder heeft de gemeenteraad het initiatief genomen om de zorginstellingen en huisartsen van Brunssum te voorzien van petitieformulieren en hen te vragen deze in wachtkamers te leggen. Deze formulieren worden door de gemeente opgehaald en bij alle andere proteststemmen gevoegd.

Noodzaak voor de regio Parkstad

Parkstad is een stedelijke regio met maar liefst 257.000 inwoners, die wordt gekenmerkt door bovengemiddelde armoede en een grote zorgbehoefte. Parkstad is daarmee groter dan Eindhoven of Groningen, steden waarvan het terecht ondenkbaar is dat ze geen ziekenhuis hebben. De boodschap van de Ziekenhuisalliantie is helder: behoud het Zuyderland ziekenhuis in zijn huidige vorm, met een volwaardige spoedeisende hulp en voldoende opname- en behandelcapaciteit, afgestemd op de omvang van de bevolking! 

Protestmars 23 september

De Ziekenhuisalliantie organiseert 23 september aanstaande een grote protestmars voor het behoud van een volwaardig ziekenhuis in Parkstad en roept iedereen op om mee te doen! Hoe meer mensen hun geluid laten horen, hoe krachtiger dit te horen zal zijn voor de directie van Zuyderland, de zorgverzekeraars en de politici in Den Haag!

Meer informatie is te vinden op www.behoudziekenhuisparkstad.nl.
 
Protestmars poster ziekenhuis 23 september kleiner