Worldfestival Parade van 4 t/m 7 juli 2024

Van donderdag 4 juli tot en met zondag 7 juli vindt Worldfestival Parade plaats in Brunssum.

Vier dagen lang staat Brunssum in het teken van dans en muziek, met voorstellingen in het Openluchttheater, activiteiten op het festivalterrein in het Vijverpark en, op zondag, de grote Parade Optocht door het centrum van Brunssum.

Het thema van de Parade dit jaar is: Dare to Dance!

Voorstellingen

De hoofdmoot van de Parade wordt gevormd door dansvoorstellingen in het Openluchttheater. 

De organisatie verwacht 13 internationale dansgroepen naar Brunssum te halen, waaronder de dansgroepen Danza y Tambor uit Venezuela, het Alaykoy Folklore Ensemble uit Noord-Cyprus, Horo uit Bulgarije, Alma Zahorí uit Costa Rica, Ansambli Shtetëror Shqiptar uit Noord-Macedonië, Bien Argentino uit Argentinië, Kansemle uit Nederland (Nijmegen), het Nkrabea Dance Ensemble uit Ghana, Estesis Danzas uit Colombia, het Fang-shiang Dance Theatre uit Taiwan, Compañia Mexicana de danza folklorica & Mariachi International San Juan uit Mexico, de Native Pride Productions uit de Verenigde Staten, en de Thai Classical Dance and Music Group of Srinakharinwirot University uit Thailand.

De honderden dansers uit deze en andere landen zijn te bewonderen tijdens middag- en avondvoorstellingen in het Openluchttheater van donderdag tot en met zondag.
Kaartjes zijn nu te koop. Kijk voor de actuele programmering op www.paradebrunssum.nl

Workshops

Naast het Openluchttheater is het festivalterrein in het Vijverpark dé plek waar de Parade wordt gevierd. Hier vind je een Open Podium (Blauw) en het Oranje Paviljoen en het Groene Paviljoen.

In deze paviljoenen vinden elke dag workshops plaats door de deelnemende landen. Voor kinderen zijn er jeugdvoorstellingen, kinderworkshops en Silent Disco (4-14 jaar). Leerlingen van de Brunssumse basisscholen laten hun muzikale talenten zien rondom dans, zang en muziekinstrumenten in de voorstelling ‘Meer Harmonie in de Samenleving’. Fanfare St. Barbara treedt op in het Oranje Paviljoen en er is een speciale voorstelling voor gasten van de Zonnebloem.

Opening

De opening is op donderdag 4 juli, in het Oranje Paviljoen, om 17.00 uur. Tijdens deze spectaculaire opening worden alle deelnemende groepen voorgesteld gedurende een korte parade naar het paviljoen, waar ze vervolgens kort optreden. Om 20.00 uur is de eerste voorstelling in het Openluchttheater, gevolgd door de eerste feestavond in het Oranje Paviljoen. Het thema is ‘salsa’. 

Verbroederingsavonden

Elke avond zijn er feestavonden, de ‘Verbroederingsavonden’, vanaf 22.15 uur. Met op donderdag een optreden van liveband D’love, op vrijdag de Hermes House Band (“de bekendste studentenband van Nederland”), op zaterdag De Coronas.

Op zondag begint de Verbroederingsavond om 19 uur. Hier zijn alle deelnemende groepen aanwezig terwijl Dj's de leukste dansbare nummers draaien. 

Alle Verbroederingsavonden zijn gratis toegankelijk.

Parade Optocht

De deelnemende dansgroepen vormen samen de spectaculaire Parade Optocht die op zondag 7 juli van 13 tot 17 uur door het centrum van Brunssum trekt.

Op zondag 7 juli vindt rond 22.30 uur de officiële sluitingsceremonie plaats waarbij alle deelnemende groepen nogmaals voorbij zullen komen. De Parade wordt afgesloten met een spetterende lasershow.

Meer weten en kaartjes kopen: kijk op www.paradebrunssum.nl