Zaterdag 10 juni: Doneer je fiets aan een kind

Heb jij een (kinder)fiets die je niet meer gebruikt? Doneer hem dan aan een kind. Breng jouw fiets op zaterdag 10 juni tussen 11.00 en 14.00 uur naar het Koutenveld in Brunssum.

Veilig op de fiets naar school is niet voor ieder kind vanzelfsprekend. In sommige gezinnen is sprake van een moeilijke financiële situatie.

De gemeente Brunssum helpt deze kinderen daarom door het inzamelen van gebruikte fietsen. 

De ingezamelde fietsen worden opgeknapt door Betere Buren. Daarna worden ze geschonken aan schoolgaande kinderen van minima. Zo kan elk kind veilig naar school of meedoen met vriendjes aan sport- en cultuuractiviteiten.

Grote inzamelactie op 10 juni

Op zaterdag 10 juni vindt er een grote inzamelactie plaats van gebruikte fietsen. Je kunt dan op verschillende plekken terecht in Parkstad Limburg. 

Op het Koutenveld in Brunssum, maar ook in Heerlen (parkeerplaats Plus aan de Burg. Waszinkstraat) of in Landgraaf (Raadhuisplein Op den Kamp). In Brunssum staan mensen van Betere Buren klaar om de fietsen in te zamelen.

De inzamelactie duurt van 11.00 tot 14.00 uur.

Ben je verhinderd op 10 juni?

Ben je verhinderd die dag, maar wil je toch een fiets doneren? Breng je fiets dan naar Betere Buren aan de Boschstraat 18 in Brunssum. Betere Buren is geopend maandag t/m donderdag van 08.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 08.00 tot 12.00 uur.
Betere Buren komt ook graag bij je langs om de fiets op te halen. Bel voor het maken van een afspraak, (045) 727 1250.

Gun je fiets een tweede leven en doe er een schoolgaand kind een plezier mee! Alvast bedankt!

Inzamelactie fietsen 10 juni 2023