Kent u iemand die een lintje verdient?

Kent u iemand die een lintje verdient? En wilt u dat die iemand dit lintje krijgt voor Koningsdag 2024? Doe dan de aanvraag vóór 1 juli 2023.

Koninklijke OnderscheidingIn Brunssum zijn veel bijzondere mensen actief. Mensen die zich inzetten voor een ander. Die met grote toewijding vrijwilligerswerk doen. Die de spil vormen van een vereniging. 

Mensen die misschien wel een Koninklijke onderscheiding verdienen. Kent u zo iemand? Neem dan contact op met de gemeente.

 

 

Procedure

Een lintje krijg je niet zomaar. Wanneer u iemand voordraagt voor een Koninklijke onderscheiding, wordt dit eerst beoordeeld door de burgemeester. Daarna kijken verschillende instanties of iemand inderdaad in aanmerking komt voor de gevraagde onderscheiding.

Of iemand een Koninklijke onderscheiding krijgt, hangt af van iemands verdiensten of prestaties. Het gaat vooral om vrijwilligerswerk - dus onbetaald - voor een vereniging, een parochie, een buurt, een ander...

De gemeente vraagt vooral aandacht voor vrouwen en mensen die behoren tot minderheden. In Brunssum is slechts één op de vier mensen die een lintje krijgen een vrouw. De oproep is dan ook om vooral verdienstelijke vrouwen voor te dragen voor een Koninklijke onderscheiding.

Aanvraag indienen

Let op: het duurt minstens 6 maanden voordat een aanvraag voor een lintje is afgehandeld.
Vraag daarom tijdig een Koninklijke onderscheiding aan.
Wilt u dat iemand bij gelegenheid van Koningsdag 2024 een lintje krijgt? Vraag deze onderscheiding dan aan vóór 1 juli 2023. 

Dit jaar kunt u een Koninklijke onderscheiding ook digitaal aanvragen. Dat kan via www.lintjes.nl. Op deze website vindt u ook meer informatie.

Heeft u hierover nog vragen? Neem contact op met de gemeente Brunssum, tel. (045) 527 86 07. 

Let op: het indienen van een aanvraag leidt niet automatisch tot het verlenen van een Koninklijke onderscheiding!