Nieuw in het stadjournaal: kids trainen voor de Parelloop

Ze zijn met vele tientallen. En ze hebben er dik plezier in. Kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar die in de afgelopen maand elke woensdagmiddag trainden voor de Kids Run, onderdeel van de Parelloop, op zondag 7 april.

De Kids Run, dat is 500 of 1.000 meter rennen voor een groot publiek van familie en vriendjes… daar wil je wel goed op voorbereid zijn!

De Kids Run is onderdeel van de Parelloop, het grote hardloopevenement in Brunssum dat elk jaar duizenden lopers trekt, van recreanten tot topatleten, van jong tot oud. De Kids Run is voor kids van 4 tot 12 jaar en is bedoeld om ze – spelenderwijs – het plezier van lopen te laten ontdekken. En spelenderwijs, dat is ook de filosofie achter de trainingen.

Plezier

Een afstand van 500 of 1.000 meter is een flinke opgave voor de allerjongsten. Zoals een klein meisje op de training verzuchtte: “Ik word er wel heel moe van”. Dus zijn de trainingen zo opgezet dat de kinderen rennen, zónder dat ze dat eigenlijk doorhebben. Daarvoor zijn vier spelvormen bedacht waarmee de kinderen niet alleen goed bewegen, maar ook veel plezier beleven.

Wie de kinderen wil komen aanmoedigen (en dat verdienen ze) is van harte welkom op de Parelloop, zondag 7 april in het centrum van Brunssum. De Kids Runs starten om 13.30 uur. Kijk voor informatie over de andere wedstrijden (vanaf 10.30 uur) op www.parelloop.nl