Nieuw in het stadsjournaal: Brunssumse componist ontvangt onderscheiding

De Brunssumse componist Arno Dieteren ontving onlangs een onderscheiding van de Stichting Maastrichtse Componisten. Hij kreeg een speciale plaquette voor zijn verdiensten voor de Limburgse muziekcultuur.

Arno Dieteren (70) studeerde aan het Conservatorium in Maastricht en trad samen met zijn vrouw Paulien op in het hele land, met het ensemble Contraint. Het ensemble speelde in de jaren 80 en 90 een belangrijke rol in Limburg in de promotie van het hedendaagse muziektheater. Met Ensemble Contraint beoogden Dieteren en de andere musici onbekende muziek te ontsluiten voor een breder muziek.

Plaquette

De Stichting Maastrichtse Componisten heeft als doel om muziek, geschreven door componisten die een relatie hebben met de stad Maastricht en omgeving, onder de aandacht te brengen bij een groter publiek. Een van de activiteiten van de Stichting is het uitreiken van een jaarlijkse plaquette. 

De plaquette voor het jaar 2021 ontving Arno Dieteren op zondag 12 juni 2022, tijdens een concert ('Woven Sounds') in het Clemenskerkje in Brunssum.