Nieuw in het stadsjournaal: Ouderwetse hinkelpaden keren terug in Brunssum

Hinkelpaden? Wie kent ze niet? Vroeger struikelde je er bijna over. Tegenwoordig zijn ze zeldzaam geworden, want verdreven door TikTok en andere digitale speeltjes. Maar in Brunssum wordt het tij gekeerd. Daar werd onlangs een nieuw hinkelpad geopend.

De kindertijden zijn veranderd. Kinderen zitten tegenwoordig veel vaker binnen dan vroeger. Dat komt omdat er binnen ook zoveel afleiding is. Via je telefoon kom je overal waar je wilt zijn en heb je contact met wie dan ook. Je hoeft daarvoor niet meer naar buiten.
Terwijl voor kinderen buiten komen en buiten spelen natuurlijk ook hartstikke goed is. Je krijgt dan meer beweging. En je kunt daar je vriendjes of vriendinnetjes in het echt zien. En elkaar echt zien, dat is natuurlijk toch een andere manier van contact dan alleen maar via de telefoon.

OnsBrunssum hinkelpad

Vandaar dat de gemeente Brunssum, samen met Pluk Peuteropvang, het idee heeft opgevat om de mooie traditie van hinkelpaden in ere te herstellen. Pluk Peuteropvang had al een Pluk Hinkelpad. Op basis van dat bestaande Pluk Hinkelpad werd een nieuwe variant bedacht, namelijk: het OnsBrunssum Hinkelpad.
In het ontwerp vind je verschillende elementen terug, zoals de iconen voor gezond eten en bewegen. En natuurlijk de herkenbare contour van Brunssum.

Het eerste OnsBrunssum hinkelpad werd eind november feestelijk in gebruik genomen in Treebeek, bij Emma Nova. De openingshandeling? Hinkelende kinderen!

Op 5 locaties

Na dit eerste hinkelpad hier gaan we de komende tijd nog meer OnsBrunssum hinkelpaden aanleggen. Dat doen we in alle 5 wijken van Brunssum.

Dit zijn de locaties:

  • Noord: Winkelcentrum, naast Bakkerij Hagedoorn
  • Oost: Speeltuin Schutterstraat
  • Zuid: Speeltuin Langeberglaan
  • West: Naast terras Emma Nova
  • Centrum: Naast Oud Raadhuis bij de speeltuin

Daarmee hopen we dat hinkelpaden weer heel snel als normaal gezien worden. Net zo normaal als buiten spelen.