Nieuw in het stadsjournaal: Tulpenhof geopend op 1e en 2e Paasdag

De Tulpenhof in Brunssum is in het Paasweekend nog te bezichtigen. Door het warme weer van de afgelopen dagen bieden de 6.000 tulpen van de Tulpenhof juist dit weekend een zee van prachtige kleuren. Toegang is gratis.

De Tulpenhof is te vinden in de Heemtuin van Brunssum. Eind vorig jaar werden hier 6.000 tulpenbollen geplant. Het is de eerste keer dat de Heemtuin een Tulpenhof biedt. Daarmee hoopt de Heemtuin nieuw publiek te trekken en daarmee meer mensen bewust te maken van hoe mooi de eigen, inheemse natuur is. 

De Tulpenhof biedt een kleurenfeest voor jong en oud. Alleen nog te bezichtigen op Eerste en Tweede Paasdag (zondag 17 en maandag 18 april), tussen 13.00 en 17.00 uur! De Heemtuin is te vinden aan de Nicolaes Maesstraat 2, te Brunssum.

Toegang is gratis. Voor bezoekers is er koffie en thee (en uiteraard zijn er ook chocolade eitjes)!

De Heemtuin van Brunssum

De Heemtuin van Brunssum is ruim 20 duizend vierkante meter groot. 

Met een beekje, 2 grote vijvers, een moerasvijver en een siervijvertje is water een belangrijk element. In het voorjaar domineert in de Heemtuin de voorjaarsflora: Slanke sleutelbloem, Witte bosanemoon, Daslook, Salomonszegel, Boshyacinth, Aronskelk, en de Hondstand.
Langs en in de vijvers en de beeklopen groeit o.a. Dotterbloem, Lisdodde, Kattenstaart, Gele Lis, Egelskop en Moerasaardbei. Knotwilgen flankeren het water.