Nieuw in het stadsjournaal: Wat doet de NAVO in Brunssum?

Sinds 1967 heeft de NAVO een hoofdkwartier in Brunssum. Maar wat doet de NAVO precies in Brunssum? Het antwoord op die vraag krijgt u tijdens een speciale thema-avond over de NAVO in de Brikke Oave, op woensdag 18 oktober 2023.

Het hoofdkwartier werd in 1953 in het Franse Fontainebleau opgericht, toen onder de naam AFCENT. Sinds 1967 is het hoofdkwartier gevestigd in Brunssum. Het draagt tegenwoordig de naam Headquarters Allied Joint Force Command Brunssum. 

De NAVO in Brunssum

Maar wat zijn de taken van het operationele hoofdkwartier in Brunssum?
Daarover gaan brigade-generaal Ronald Rietbergen, de hoogste Nederlandse militair in Brunssum, en burgemeester Wilma van der Rijt van Brunssum op 18 oktober in gesprek. 

Zij gaan het bijvoorbeeld hebben over de rol en betekenis van het NAVO-hoofdkwartier in Brunssum, nu en in de toekomst. Thema's die daarbij aan de orde komen, zijn onder meer de economische en sociale impact van de basis op de lokale gemeenschap van Brunssum, en de huidige veiligheidssituatie rondom het hoofdkwartier.

Het publiek wordt tijdens het gesprek in de gelegenheid gesteld om vragen te stellen.

Aanmelden

De thema-avond wordt gehouden in de grote zaal van de Brikke Oave en begint om 19.30 uur. U bent welkom vanaf 19.00 uur. Het einde van het programma is circa 20.45 uur.
Deelname aan de avond is uiteraard gratis.

Wilt u de avond bijwonen? Dan dient u zich vooraf aan te melden.

Aanmelden kan tot en met zondag 15 oktober 2023.