Nieuw in het stadsjournaal: een nieuw theater in Brunssum

Onlangs ging in Brunssum een nieuw theater open: Loge 3. Het nieuwe theater is een plek waar theatermaakster Peggy Alofs vooral de creativiteit onder kinderen wil stimuleren, en dat op een speelse en laagdrempelige manier.

Brunssum wil de komende jaren de lokale cultuur versterken. Daarbij gaat speciale aandacht uit naar podiumkunsten en 'community art'.

Kern van deze aanpak is: geef onze inwoners de kans om op een laagdrempelige manier te ontdekken wat cultuur in Brunssum voor hen kan betekenen. 

Het nieuwe initiatief van Peggy Alofs, Loge 3, is binnen die aanpak een mooie aanwinst. Met Loge 3 wil zij een plek creëren waar ruimte is voor creatieve ideeën, zegt Peggy. "Werken met kinderen, daar ligt mijn hart. In het nieuwe theater wil ik ze enthousiast maken voor het creatieve. En ook voor het lokale erfgoed van Brunssum". 

Halloween

Loge 3 is gevestigd in de voormalige basisschool Rumpenerhof aan de Prins Hendriklaan 382. Op 30 oktober is een Halloween-voorstelling: griezelen met Ribbeltje de Spin! Entree is gratis.

Kijk voor meer informatie op www.goud-verteltheater.nl.