Nieuw in het stadsjournaal: gratis abonnement bibliotheek

De gemeente Brunssum biedt in 2021 een gratis abonnement aan voor de bibliotheek van Brunssum. Het abonnement is bedoeld voor inwoners met een minimuminkomen.

De bibliotheek is er voor alle Brunssumers. Maar niet iedereen kan een jaarabonnement betalen. Vandaar dat de gemeente heeft besloten om mensen met een smalle beurs een jaar lang een gratis abonnement aan te bieden. Zodat iedereen kan ontdekken wat de bibliotheek te bieden heeft. Ontdekken door lezen, luisteren, kijken en meedoen.

Gratis

Het gratis abonnement is een volwassenenabonnement. Voor kinderen tot 18 jaar is het bibliotheekabonnement altijd al gratis.

Het abonnement geeft recht op een jaar lang gratis uitleen van (de nieuwste) boeken, luisterboeken en e-boeken. Maar ook tijdschriften, bladmuziek, informatieve dvd's en taalcursussen. Met het abonnement kunnen ook dvd's (films, series) of muziek geleend worden, tegen een klein bedrag aan leengeld.

Het gratis abonnement kan aangevraagd worden tot en met 31 december 2021 en is één jaar geldig.

Voor wie

Het abonnement is bedoeld voor volwassenen met een minimuminkomen. 
Er vindt geen vermogenstoets plaats. Dit betekent dat niet wordt gekeken naar vermogen, zoals een eigen woning of spaargeld.
Per huishouden kunnen meerdere abonnementen worden aangevraagd.

Aanvragen

Inwoners van Brunssum met een bijstandsuitkering hebben inmiddels een brief gekregen waarin het gratis abonnement is toegekend.

Andere inwoners met een minimuminkomen kunnen een aanvraag indienen bij ISD BOL. Op www.isdbol.nl is een e-formulier te vinden. 

Het formulier kan ook op papier per post toegestuurd worden. Bel daarvoor met (045) 525 37 47.