Nieuw in het stadsjournaal: Snuffelen aan de gemeente Brunssum

Leerlingen van Compass, school voor voortgezet onderwijs, bezochten onlangs de gemeente Brunssum. Het bezoek was onderdeel van het schoolproject ‘Mijn Omgeving en Ik’.

Compass is de middelbare school van Brunssum. Ieder schooljaar zijn er groeiweken waarin leerlingen verschillende vaardigheden ontwikkelen en investeren in persoonlijke onderwerpen. Dat laatste is onder meer belangrijk omdat de derdejaars leerlingen een keuzeprofiel moeten kiezen.

In zo’n groeiweek staat ook een thema centraal. Dat was onlangs ‘Mijn Omgeving en Ik’. Als onderdeel van die groeiweek bezochten de leerlingen de gemeente Brunssum.

Hoe word je groener?

Tijdens hun bezoek aan de gemeente konden de leerlingen kiezen uit verschillende onderwerpen. Wijkmanagement, bijvoorbeeld. Of: hoe verklein je de afstand tussen gemeente en burger? Een ander thema was verduurzaming. Of: hoe helpt de gemeente de inwoners om wonen en leven te vergroenen? 

Het was een leerzame en interessante kennismaking met het werk van de gemeente voor de leerlingen. Een bezoek dat ook nog eens aan twee kanten snijdt: voor de leerlingen een zinvolle loopbaanoriëntatie, voor de gemeente potentiële werknemers voor de toekomst. 
Of zoals docente Nancy Wojciechowski zei na afloop: “Volgend jaar hebben we wederom het thema ‘Mijn Omgeving en Ik’. En dit bezoek houden er erin”.